Ali bo največja ameriška knjigotrška veriga Barnes and Noble preživela

03.07.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: KresnikZadnja ameriška knjigotrška veriga Barnes & Noble se že nekaj časa spopada z resnimi finančnimi težavami. Nekateri za zaton Barnes & Noblea krivijo Amazon, drugi pa predvsem njihovo pomanjkanje prilagajanja času. Veliko poslovno škodo je družba Barnes & Noble utrpela tudi zaradi neuspešnega bralnika NOOK, ki nikoli ni zaživel.


V letu 2017 je promet v knjigarnah Barnes & Noble upadel za 5.8%. Izgubo so zaznali tudi ob prazničnem času, ko je bilo 6.5% manj nakupov v knjigarnah in 4.5% manj nakupov v spletni različici Barnes & Noble.


ZDA so se že leta 2011 soočile z izgubo verige knjigarn. Takrat je s svojim poslovanjem prenehala takrat druga največja knjižna veriga Borders Books. Tudi neodvisne knjigarne so številčno zapirale svoja vrata.


Barnes & Noble je takrat prevzel 30% teh kupcev. Ostali kupci so po besedah njihovega direktorja izpuhteli.


Strokovnjaki in javnost iščejo najrazličnejše vzroke, ki so bili krivi za slabo poslovanje knjigarniške verige. Njihove knjigarne so znane po svoji velikosti, zato so drage najemnine nedvomno eden izmed teh razlogov, ki je knjigotrško družbo pahnil v težave. Velikanski knjigarniški prostori so danes skoraj le še 'knjižnica' v kateri lahko stranke brskajo med knjigami in kupijo kavo (v njihovih knjigarnah deluje tudi kavarniška veriga Starbucks), večina obiskovalcev knjigarne pa v resnici ne kupi nobene knjige. Še več, tam stranke še najraje kupijo kavo.


Drugi družbi Barnes & Noble očitajo premalo posvečanja pozornosti kupcem in odsotni personalizirani obravnavi strank, ki je pri konkurenci Amazon zelo močna.Nadaljna usoda knjigarn Barnes & Noble zaenkrat še ni jasna.Prodaja igrač

Potem, ko je lani nehala poslovati največja veriga z igračami Toys "R" Us Inc., se v Barnes & Noble nameravajo preoblikovati v podjetje z igračami in darili.


Pilotne trgovine z osebno izkušnjo

Prav tako nameravajo postaviti manjše testne trgovine, ki se bodo osredotočale na osebno izkušnjo. Ali bo šlo za knjigarne ali kaj drugega, še ni znano.


Nekateri še upajo na preobrat v poslovanju (ob predpostavki, da ponovno narašča zanimanje za tiskane knjige), medtem ko drugi menijo, da je usoda knjigotrške verige neizogibna, a da se bo Barnes & Noble vrnil čez generacijo ali dve, le v manjši lokalni obliki.Ključne besede: Barnes & Noble knjige knjigotrška veriga knjigarne Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Skoraj vsi izjemni dosežki so bili doseženi potem, ko je že bilo "povsem" dokazano, da jih je nemogoče izvesti.

(Orison Swett Marden)