Intuicija - oko duše

Intuicija - oko duše

09.03.2017 | Avtor: Nataša Zorc
"Intuicija deluje skozi prebliske, hipna spoznanja, ki so lahko tudi tako globoka, da pretresejo in očarajo. Od malih drobcev, ko ugotoviš kdo je pred vrati, ne da bi pogledal, ko veš kdo te kliče po telefonu, ne da bi dvignil slušalko, ko zjutraj veš, da se bo nekaj posebnega zgodilo, ko imaš ponoči v sanjah jasno vizijo dogodka, ki se do potankosti uresniči, ko natančno več kaj ti bo prijatelj rekel in kakšne besede in besedni red bo uporabil ..."

Zunajčutne sposobnosti, ki razkrivajo skrivnosti življenja ...

Intuicija je beseda, ki se je udomačila. Z njo največkrat poimenujemo zaznave in ideje, do katerih ne pridemo z logičnim razmišljanjem, temveč se nam utrnejo nenadoma, 'iz zraka' in se izkažejo za resnične, pravilne in dobre. Kar je osupljivo samo po sebi.  

Intuicija deluje skozi prebliske, hipna spoznanja, ki so lahko tudi tako globoka, da pretresejo in očarajo. Od malih drobcev, ko ugotoviš kdo je pred vrati, ne da bi pogledal, ko veš kdo te kliče po telefonu, ne da bi dvignil slušalko, ko zjutraj veš, da se bo nekaj posebnega zgodilo, ko imaš ponoči v sanjah jasno vizijo dogodka, ki se do potankosti  uresniči, ko natančno več kaj ti bo prijatelj rekel in kakšne besede in besedni red bo uporabil ...

Je intuicija še kaj več od tega? In o čem nam govori? Kaj nam sporoča?

Intuicija je glasnica naše (za)vesti, je jezik, ki nam govori o svetovih, ki so nam zelo blizu in znani, pa vendar skrivnostni in nepojmljivi. Govori nam o sposobnostih in potencialih našega duha, duše. Intuicija je eno najglobljih možnih stanj zavedanja, ki so spremljana z notranjim doživljanjem blaženosti, radosti, ustvarjalnega naboja in najglobljega uvida. To niso čustvena stanja, niti miselna. Intuicija jih presega vse.

Pot do nje pelje skozi vzpostavljanje sproščenosti, miru in tišine v telesih in preko razvoja zunajčutnih sposobnosti, da uzremo tisto, kar je očem skrito. Je pot pozornosti, ki vodi skozi vse 'čutne' svetove, kjer se začenjamo zavedati nečesa presežnega: duhovne svetlobe, odprtosti, svobode ...

Zavest človeka se odpre v razsežnosti bivanja, kjer je zavedanje in življenje povsem drugačno. Tam prebiva naš duhovni Jaz, to je domovanje duše. Iz teh dimenzij intuicija deluje kot most v naše vsakodnevno življenje in nas spodbuja in vodi ob težjih odločitvah, nas inspirira ob ustvarjalnem delovanju in nam preko zunajčutnih zaznav sporoča o globinah življenja. Intucija je govorica notranjega vodnika, skrbnika našega življenja, ki od znotraj – skozi naše misli in čustva – inspirira, vodi, usmerja.

Glas intuicije je tih, pretanjen. Zato mu moramo narediti pot v naša ušesa, naše oči, naše dlani ... Intuicja je naša lastna originalnost, edinstvenost in najgloblja sreča, ki prebiva v nas kot popek. Lahko se razcveti, če mu posvetimo pozornost in nego.

Življenje ob stiku z lastno intuicijo postane sveto in svetlo in vredno napora in poguma. In kar je najbolj poživljajoče – postane radostno in smiselno.

 

(Članek je bil objavljen v ereviji Mavrični mesečnik)Ključne besede: Nataša Zorc osebnostna rast nadzavest intuicija zunajčutne zaznave slutnja navdih razmišljanja V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Računalniški priročnik
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomembno je, da otroci berejo najrazličnejše knjige, da odkrivajo svoja čustva in čustva drugih ljudi. Gre ze neizmeren vir izobrazbe in kulture.

Quentin Blake