Knjiga kot darilo

Knjiga kot darilo

06.12.2015 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

"Tisti, ki si želijo boljše življenje, si ne smejo dovoliti, da bi izpustili knjige, ki bi lahko imele velik vpliv na izid njihovih življenj. Knjige, ki jih izpustijo, ne bodo pomagale! Ne smemo dovoliti, da bi karkoli stalo med nami in knjigo, ki bi lahko spremenila naše življenje ..."   (Jim Rohn)

Knjiga kot darilo


*KONFUCIJ je bil veliki kitajski modrec, spoštovan filozof, mislec in učitelj. Danes je svetovno znan zaradi svojih izrekov in modelov družbe, ki so definirali kitajsko družbo zadnjih 2000 let, vse do današnjega dne. Konfucijeva filozofija in njegova učenja živijo po zaslugi učencev, ki jih je navdušil. Milijoni še danes verjamejo istim načelom kot on sam: trdo delo, izobrazba in možnost uspeha za vsakega človeka. Njegova zapuščina je pomembna tudi za sodobnega človeka, kajti vsak človek se lahko s samoizobraževanjem in samooblikovanjem izboljša, lahko ustvari svojo nrav, ustvari svojo prihodnost. Konfucijeve misli in izreki so brezčasne modrosti za vsak dan, ob katerih
bi si vsakdo moral vzeti minuto ali dve za razmislek in samooblikovanje.  142 lepih misli.

Več o knjigi >>> KONFUCIJ: Misli in izreki 

 

Dragi otroci in starši in babice in dedki in tete in strici! Pred vami je pravljica o radodarnosti in prijateljstvu, Čudežna skleda medu, ki govori o medvedu, ki je imel veliko čudežno skledo medu. Ampak medu dolgo časa ni hotel z nikomer deliti, dokler, si nekega lepega dne ni premislil ... Kako je bilo potem, kaj se je zgodilo, koga je srečal in s kom je delil svoj sladki med, pa izveš dragi bralec v tej slikanici. Tople ilustracije, s katerimi je opremljena slikanica,  pričarajo duh jesenskega veselja.

Več o knjigi >>> Čudežna skleda medu

 

 

 

 

Kaj bi domača kuhinja brez pečice in kaj bi domača pečica brez sladice? Knjižica Sladice iz domače pečice, vas bo popeljala v čudovit svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili.

 

Ni lepšega, kot vonj po sveže pečenem pecivu, ali veselje ob sladici, ki smo jo pripravili sami in je nismo kupili. Recepti so primerni tudi za začetnike, ki bodo še posebej veseli, nad svojo sladko mojstrovino. Če se morda kdaj znajdete v zadregi, kako speči palačinke ali pa morda cesarski praženec. Nič hudega. Tudi palačinke bomo spekli skupaj, enostavne in okusne.


Več o knjigi >>>Sladice iz domače pečice
 

Priročnik Preprosti izdelki iz papirja bo prav prišel prav vsakomur, ki rad ustvarja s papirjem.

Papir že tisočletja sobiva s človekom in njegovim vsakdanjim preživljanjem časa. Brez papirja si res ne znamo predstavljati življenja. Na papirju živijo največje dogodivščine, se bohotijo očarljive slike, nanj pišemo najlepša sporočila, ga režemo in lepimo ter z njim ustvarjamo. Življenje brez papirja bi bilo res dolgočasno, zato je pred vami knjiga s čudovitimi, brezčasnimi idejami za ustvarjanje s papirjem.

V priročniku so predstavljene tehnike izdelovanja po postopnih navodilih. Izdelki so predstavljeni s fotografijami in ilustracijami postopkov.

Več o knjigi >>>Preprosti izdelki iz papirja
Ekološko vrtnarjenje na keltskem vrtu

Knjiga 'Keltski vrt - Divje, zdravo, vrtnarjenje z naravo' govori o prav posebnem vrtu.

To je vrt, ki združuje divjino narave z urbanim okoljem, ki poveže naravne štiri letne čase s človekovimi ustvarjalnimi rokami, in lepoto naravnih ritmov z geometrijo, ki jo je v krajino dodal človek.  V keltskem vrtu se vzpostavi naraven ekosistem, mreža življenja različnih rastlin in koristnih organizmov, kjer rastejo razne poljščine, sezonska zelenjava, zelišča, koristne cvetlice, enoletnice, dvoletnice in trajnice, drevesa ter grmičevje kot tudi okrasne rastline - po želji.
 
Morda boste prav vi vzeli v roke lopato, grablje in drugo orodje, si umazali roke s prstjo ter  iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu, na katerem boste pridelali svojo zelenjavo, sadje, jagodičevje, posadili pisano cvetje in še kaj ... , se ob delu razgibali, poskrbeli za zdravje, nahranili z zdravo hrano svoje telo ter z lepoto vrta oplemenitili svoj čut za estetiko.

Več o knjigi >>> Keltski vrt - Divje, zdravo, vrtnarjenje z naravo Kneippova domača lekarna / Sebastian Kneipp

Kneipp
Narava je najboljša lekarna. Kneippove izkušnje in nasveti o uporabi zdravilnih zelišč ...

Po velikem uspehu njegove Hidroterapije, je Sebastian Kneipp leta 1886 objavil dopolnjeno domačo lekarno. Kneippova domača lekarna je podrobno in utemeljeno zasnovana, ampak na razumljiv in kratkočasen način. V knjigi avtor poroča o delovanju zdravilnih rastlin, čajev, tinktur ali izvlečkov, zdravilnih olj, rastlinskih praškov in zdrave prehrane za zdravljenje vsakodnevnih tegob. 

Kneippova domača lekarna predstavlja poglobljen vodnik za dneve zdravja in bolezni. > Več o knjigi >>> Kneippova domača lekarna

 

*
 Prehrana in zdravje / Rudolf Steiner


V knjigi Prehrana in zdravje bomo spoznali delovanje rastlinskih in živalskih živil na človekovo telo, ter kvalitete teh živil. Kakšen je vpliv čaja, kave, čokolade ... alkohola, nikotina? Seznanili se bomo s kozmičnimi povezavami hranil kot so mleko, rastline in meso ter kozmičnimi silami in planeti, ki vplivajo na ta živila ter posledično na človeka.

Delovanje beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob v človeškem telesu je izjemno. Vse te sestavine so za človeka nujno potrebne. Njihovo delovanje je treba spoznati, da bomo vedeli kako različne snovi delujejo v nas. Kar je bistveno za kvalitetnejše življenje in naše zdravje. Knjiga Prehrana in zdravje ni namenjena favoriziranju bodisi rastlinske bodisi živalske prehrane, temveč je namenjena spoznavanju delovanja živil v svoji temeljni entiteti.

"Človek je to, kar jé. Le da je potrebno poleg materialnega procesa razumeti tudi duhovnega." - Rudolf Steiner >
Več o knjigi >>> Prehrana in zdravje

*

 Uresniči svoje želje / Genevieve Behrend


V knjigi Uresniči svoje želje  je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju. Stvari in tudi neugodne okoliščine se spremenijo, ko spremenite pogled, vaša stališča in prepričanja.

"Modreci, od katerih vsak pridahne svojemu mišljenju esenco svoje duše,  nam skozi stoletja enotno pripovedujejo, da: „Kakor človek v svojem srcu misli, tako je.“ Skozi ere je bilo z izkušnjami dognano, da je zakon vedno isti. Vendar KAKO naj nekdo v svojem srcu misli tako, da bo lahko le dobro cvetelo in zorelo v bogata dela in izredne rezultate? Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino? Moj namen je, da vam to povem v tej mali knjigi." Genevieve Behrend > Več o knjigi >>> Uresniči svoje želje*
4. Diamanti na tvojem dvorišču / Julia Doria

Knjižna zgodba o preobremenjenem človeku, ki se je v trenutkih stiske lahko zanesel na svojo staro, a iskrivo in modro babico, ki si je zanj vedno znala vzeti čas:

„Lepo je na novo začeti. Začetki so nepopisan list, na katerega se lahko napiše najboljše mojstrovine, največje skrivnosti, najbolj izbrane besede. Pričeti pomeni ustvarjati svet novih možnosti, ki jih prej še ni bilo. To je čas pričakovanja rasti, je obdobje odprtih poti, čas, ko je vse mogoče,“ je govorila moja babica. Bila je ena izmed tistih starih ljudi, ki so bili na zunaj krhki, a njihovi obrazi so odražali plemenitost in lepoto, ki so ju številne gube le še poudarile. Znala je živeti polno. Vsakogar je znala ogreti z lepo besedo in belo kavo, ki jo je postregla v starinski, porcelanasti skodelici, s poslikanimi pisanimi cvetlicami in zlatimi girlandami. Kdor je prišel k njej po tolažbo, je bil deležen sladkosti njene domače kuhinje, barvitosti njenega znamenitega porcelana, in topline njene navzočnosti. Vedno mi je stala ob strani, tudi takrat, ko mi ni šlo ravno najbolje.

„Sedaj je pravi čas za nove ideje, za nove rešitve, za vse, kar je tako dolgo čakalo, da končno plane na dan.“ > Več o knjigi >>> Diamanti na tvojem dvorišču

*
Učimo se risati živali / Živa Viviana Doria

PRIROČNIK "UČIMO SE RISATI ŽIVALI" TI BO POMAGAL PRI RISANJU RAZLIČNIH ŽIVALI. OD TISTIH, KI LETAJO PO ZRAKU IN GNEZDIJO NA DREVESIH. PA TISTIH, KI SE VALJAJO NA DOMAČEM KAVČU. TUDI TISTIH, KI JIH NAJDEŠ V PRAVLJICAH. IN VSE DO TISTIH, KI PLAVAJO GLOBOKO V MORJU. VSAKA ŽIVAL JE NARISANA V ŠTIRIH KORAKIH.

Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati živali po korakih.

V štirih preprostih korakih boste osvojili preprosto risanje številnih živali, ki jih boste lahko tudi pobarvali. > Več o priročniku za risanje >>> Učimo se risati živali

 

 PRIROČNIK “UČIMO SE RISATI PREVOZNA SREDSTVA” TI BO
POMAGAL PRI RISANJU RAZLIČNIH VRST PREVOZNIH SREDSTEV. RISALI BOMO VOZILA, PLOVILA IN LETALA. RISALI BOMO TAKO STARINSKA KOT TUDI MODERNA PREVOZNA SREDSTVA. NA SREDINI  PRIROČNIKA PA NAJDEŠ TUDI NAVODILO ZA RISANJE PRAVE PRAVCATE GUSARSKE LADJE.

Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati prevozna sredstva po korakih. V šestih preprostih korakih boste osvojili preprosto risanje številnih prevoznih sredstev: letalo, vlak, ladja, motor, kolo, rešilec, gasilno vozilo ... Več o priročniku za risanje >>> Učimo se risati prevozna sredstva

*
Kresnička in njena lučka / Julia Doria

Otroška slikanica z naukomKresnička Sija je podnevi počivala med mehkimi, zelenimi listi, prav pod pisanimi cvetnimi glavicami. Ko so na nebu zasijale prve zvezdice, se je prebudila in prižgala svojo lučko.

Prav nič je ni bilo strah! Le zakaj? Njena lučica se je bleščala v večernem mraku in kresnička Sija se je odpravila na večerni potep. Srečala je prijazne nočne živalice: netopirčka Tinčka z bratci, nočno metuljčico veščo Berto in sovico Minko, a vsem se je nekam mudilo. Le kdo se bo igral skrivalnice s kresničko Sijo? > Več o otroški slikanici >>> Kresnička in njena lučka

 Kaj je tisto v človeku, kar nekomu omogoči, da niza uspeh za uspehom, na osebnem in poslovnem področju? Zakaj lahko nekateri posamezniki uspešno dosegajo cilje, o katerih si drugi skoraj sanjati ne upajo? Kaj imajo prvi, česar drugi nimajo oziroma česa nekateri ne prepoznajo?

 V vsakem od nas obstajajo potenciali, ki pa se jih večina ne zaveda. Ob tem, ko aktiviramo svoje notranje vire moči, lahko latentne sile v nas uporabimo v svojo korist in v dobro drugih. Knjiga vam bo razkrila, da se Skrivnost, za katero so kradli, goljufali in jo prikrivali skozi stoletja, skriva prav v vsakem izmed vas. Pomagala vam bo prepoznati in izkoristiti mogočne sile v vašo lastno korist, rast in razvoj. > Več o k njigi >>> Skrivnost uspeha


*
Knjižne uspešnice

 


 

Vedrina kot življenjska moč / Orison Swett Marden

S pomočjo knjige 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.

Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši. Najprej pride sreča in zatem uspeh, ne obratno, kot pogosto mislimo.

Dva človeka, ki živita v isti stavbi in delata enako delo, morda ne živita v istem svetu. Čeprav sta pod isto streho, lahko eden vidi popačenost in grdoto, svet mu ne prinaša zadovoljstva, vse je nesmiselno in neurejeno; a drugi je obkrožen z lepoto in harmonijo; vsi so prijazni do njega, nihče mu ne želi nič slabega ... > Več o knjigi >>> Vedrina kot življenjska moč

Ključne besede: Knjige branje knjižno darilo podariti knjigo beremo knjige darila obdarovati s knjigo knjiga v dar knjige v knjigarni Priročnik za vizualiziranje
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsa človeška bitja so hkrati sanjska bitja. Sanjanje druži človeštvo.

Jack Kerouac