Misli o delu

Misli o delu

05.07.2013 | Avtor: William Walker Atkinson | Donald Trump | John O'Donohue | Eileen Caddy | Jim Rohn

Delo
 
„Ne čakajte, da se bo nekaj premaknilo – pojdite in nekaj premaknite.“ (William Walker Atkinson)
 "Svetujem vam, da začnete delati tiste stvari, za katere čutite, da bi jih lahko storili, če se ne bi bali poskusiti. Lotite se prav teh stvari." (William Walker Atkinson) "Delo je ljubezen, ki postane vidna. In če ne morete delati z ljubeznijo, marveč le z odporom, raje zapustite svoje delo ter sedite pred vrata svetišča in sprejmite miloščino tistih, ki delajo z radostjo. Kajti če pripravljate kruh ravnodušno, mesite grenkoben kruh, ki človeka le napol nasiti.
In če z nevoljo stiskate grozdje, vaša nevolja vinu dodaja strup. In četudi prepevate z angelskimi glasovi, petja pa ne ljubite, zapirate ljudem ušesa pred glasovi dneva in glasovi noči." ( Kahlil Gibran)

" Četudi ne bomo dobili nobene zunanje nagrade, to še ne pomeni, da si ni vredno prizadevati za dobro opravljeno delo." (Miti in modrost starih Grkov )

" Poslovni namig: ob svoji mizi imejte škatlo za spominke na ljudi in dogodke, ki kaj pomenijo v vašem življenju in karieri. Če boste občasno pregledali vsebino, se boste vedno spomnili, kako dobro vam gre."  ( Donald J. Trump)

"Sprejmem klic pisca članka o motivaciji in vodenju. Eno od vprašanj, ki mi jih zastavi, je, kako ravnati s človekom, ki nenehno dela enake napake. Povem jim resnico: ne ravnam s takimi. Sedaj delajo za nekoga drugega."   ( Donald J. Trump)

"Sam delam najboljše in tudi moji sodelavci ali poslovni partnerji morajo."  ( Donald J. Trump)

"Slišal sem nekoga, ki je dolgo sodeloval z menoj, da me je primerjal z generatorjem - nekdo, ki starta, teče, pridobiva energijo, teče naprej na višji ravni in to vse brez težav - če opazujemo od strani. Verjemite mi, ko nekdo povzroči, da eksplodiram, je za tem veliko energije."  ( Donald J. Trump)

"Odličen odvetnik iz Palm Beacha me imenuje nasprotje tornada - zgradim vse, kar mi stoji na poti, namesto, da bi uničeval."  ( Donald J. Trump)


"Dandanes je tržišče tako  nestanovitno in stvari se tako hitro spreminjajo, da stari vzorci nadzorovanja dela ne obrodijo več dovolj sadov. Lastniki družb začenjajo spoznavati, da ponavljajoči se linearni sistem, ki nadzoruje delo in delavce, nič več ne prinaša dobička. Zato je zdaj duša dobrodošla na delovnem mestu. Duša je dobrodošla, ker v njej živi domišljija." ( John O'Donohue)

"Podjetnost je vedno boljša od lagodnosti. Vsakič, ko izberemo, da bomo delalli manj, kot bi lahko, ima ta napaka v presoji učinek na našo samozavest. Če to ponavljamo vsak dan, bomo kmalu ne samo delali manj kot bi morali, ampak tudi bili manj kot bi lahko."  ( Jim Rohn)

"Katerikoli dan, ki si ga izberemo, lahko razvijemo novo disciplino delanja namesto zanemarjanja."  ( Jim Rohn)

"Vsakič, ko izberemo delovanje namesto lagodnosti ali delo namesto počitka, razvijamo vedno večjo raven občutka lastne vrednosti, samospoštovanja in samozavesti."  ( Jim Rohn)

"Življenje ne more biti proces samega dela in nič počitka. Pomembno je dati na stran zadostno količino časa za obnovitev naših moči."  ( Jim Rohn)

"Ne moremo vladati mestu, dokler ne obvladamo svojega duha. Ne moremo vladati narodu, dokler ne obvladamo sebe. Ne moremo oblikovati naše prihodnosti, dokler nismo preoblikovali svojih navad. Ne moremo povečati naših nagrad, dokler ne povečamo naše ravni inteligentne aktivnosti."  ( Jim Rohn)

"Delavec, ki želi dobro opraviti svoje delo, naj začne brusiti svoje orodje." (Konfucij)

"Naj bo vse uravnoteženo. Trdo delaj, vendar se nauči tudi igrati; delaj samo tisto, kar rad delaš, karkoli je že." ( Eileen Caddy)

"Delo nikoli ne bi smelo biti tlaka in tudi ni, če si pravilno naravnan nanj in uživaš  ob njem."  ( Eileen Caddy)

"Ko boš uravnotežil svoje življenje, boš spoznal enost z njim in ne bo ti več treba pretiravati ne v delu ne v igri. Oboje je enako slabo." ( Eileen Caddy)

"Delaj tisto, kar te veseli, in pusti drugim, naj delajo, kar jih privlači. Živi in pusti živeti."  ( Eileen Caddy) 

Ključne besede: misel citati navedki  delo. o delu delavnost modre misli lepe misli  delovanje  misli verzi Jim Rohn  Eileen Caddy Donald J. Trump  Kahlil Gibran William Walker Atkinson Pravljica o puhastem medvedku, beli zimi in božični skrivnosti ...
Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Knjiga, v kateri živi sedem čarobnih pravljic.
Konfucijeve misli in izreki so brezčasne modrosti za vsak dan, ob katerih bi si vsakdo moral vzeti minuto ali dve za razmislek in samooblikovanje
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
V življenju pride čas, ko ne moreš storiti drugega, kot nadaljevati svojo pot. Čas, da slediš svojim sanjam. Čas, da razviješ jadra svojih prepričanj.

(Sergio Bambaren)