Rumena barva

Rumena barva

12.04.2006 | Avtor:
"Rumena deluje toplo. Če hočemo doseči vtis toplote, svetlobe in prijetnih sončnih žarkov, ki se poigravajo v sicer mračnih kotičkih prostorov, si prostore obarvajmo rumeno."
Barve naše vsakdanje. Brez njih bi bilo življenje enolično, pusto – da, brezbarvno. Spoznali smo že lastnosti, ki jih izžarevata rdeča in oranžna barva. Tokrat se je barvni krog ustavil pri rumeni barvi. Ogledali si bomo nekaj njenih značilnosti, barvne simbolike in namigov, ki jih je dobro poznati, kajti barve so tu, z nami in za nas. Na nas samih pa je, da znamo z barvami živeti, jih razumeti in uporabiti v svojo korist.

Rumena barva ima bogato barvno simboliko. Žari, greje, je razpršena, spominja nas na sonce in s tem na vir življenja, na življenje samo. Začutimo jo kot svetlobo, žarenje ognja, moč, svetlikanje luči, plamen sveče, iskrice in vse kar je svetlih, toplih, dragocenih, bleščečih, žarečih stvari. Zato ji pravijo barva sonca, ognja, zlata. Dejansko vpliva na naš živčni sistem. Rumena deluje toplo. Če hočemo doseči vtis toplote, svetlobe in prijetnih sončnih žarkov, ki se poigravajo v sicer mračnih kotičkih prostorov, si prostore obarvajmo rumeno. Toplina, sonce, svetloba so torej njene najbolj očitne lastnosti ...

Več o rumeni barvi & zaznavanju barv s psihološkega vidika v knjigi > Človekova aura & Psihološko zaznavanje barv

Ključne besede: Anton Trstenjak  barve  barvni odtenki  človekovo doživljanje  moč barv  psihologija barv  rumena barva  rumeno  simbolika barv  simbolni pomeni  svetloba  Vincent van Gogh  sončnice  zaznavanje Ko se lunica zbudi, mnogo zvezdic na nebu zažari. Pod njimi tisoč hišic tiho stoji.
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Poučna zgodba o prijateljstvu med deklico in kitom.Pravega prijatelja spoznaš v nesreči.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Spremembe in napredek so le redko darila od zgoraj. Prihajajo iz bojev od spodaj.

Noam Chomsky