Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

Spomladi 2019 v londonski Tate prihaja razstava del Vincenta van Gogha

17.02.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


V Londonu bo prvič po 70ih letih na ogled razstava originalnih del znamenitega nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha.


Vincent Willem van Gogh (1853-1890) je bil nizozemski slikar in predstavnik postimpresionističnega slikarstva. Van Gogh danes velja za eno največjih osebnosti v zgodovini zahodne umetnosti.


Kljub temu, da je bila zadnja razstava njegovih del v Veliki Britaniji pred desetimi leti, gre tokrat za prvo razstavo v Londonu po  dolgih desetletjih. Leta 1947 je Tate gostil zadnjo Van Goghovo razstavo na območju Londona.


V britanski galeriji Tate so napovedali, da bo spomladi 2019, v London pripotovalo kar 40 slikarjevih del. Med drugim bo na posojo pripotovalo tudi njegovo slavno delo Zvezdnato nebo nad Renom in ene slika iz serije 'sončnice'.


Van Gogh je v svojih zgodnjih dvajsetih letih živel v Londonu, iz katerega je poslal nekaj pisem svojemu bratu Theu.


Londonska galerija Tate bo z razstavo osvetljevala življenje mladega Van Gogha v Londonu in vpliv Londona na njegovo ustvarjalno življenje.Razstava: Van Gogh & Britain; Tate Britain; London, 27. marec 2019 - 11. avgust 2019


Ključne besede: Vincent Van Gogh slikarstvo Tate Britain galerija razstava sončnice zvezdnato nebo slike slikarji postimpresionizem Ideje za ustvarjanje! Ustvarite ročno izdelane rože, buče, darilne vrečke, škatlice, zmaje, letala, ladjice, snežinke in še in še ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljubezen je temeljna in zato najgloblja formula vsega, kar biva. Zato vsak, kdor deluje iz ljubezni, vstopa v to globino. In ker vstopa vanjo, tudi vidi skrivnostno globino bistva vsega.

Jože Urbanija