Kontaktirajte tiste, ki niso kupili

Kontaktirajte tiste, ki niso kupili

12.12.2006 | Avtor: mag. Aleš Lisac
"98,7% slovenskih podjetnikov ne pozna prijaznih ljudi, ki so se oglasili na obisku. Ne poznajo oseb, ki so se oglasile pri njih, pa niso kupile. "
Verjetno imate tudi vi svojo spletno stran. In nanjo od časa do časa tudi kdo klikne. Število obiskov je seveda odvisno od marsičesa. O tem, kako do več obiskov, kdaj drugič.

Danes bomo govorili o nečem drugem ...

Obiskovalci vaše spletne strani se zanimajo za vaše izdelke ali storitve. Če se ne bi zanimali, je verjetno niti ne bi obiskali. Tisti, ki vas obiščejo, so vsaj malo zainteresirani za tisto, kar prodajate.

Sedaj pa ključni današnji vprašanji:

Ali veste, kdo vas je obiskal? Poznate ime, priimek, naslov in ostale podatke o obiskovalcih?
Kako pogosto komunicirate s tistimi, ki so vas obiskali, pa pri vas niso kupili?

98,7% slovenskih podjetnikov ne pozna prijaznih ljudi, ki so se oglasili na obisku. Ne poznajo oseb, ki so se oglasile pri njih, pa niso kupile.
Podatek velja za internet in tudi za dobre stare klasične trgovine. Nekdo na primer pride v turistično agencijo, pozanima se o počitnicah, vzame katalog in odide iz poslovalnice. Odide, ne da bi zaposleni v agenciji poznali podatke o obiskovalcu.

Seveda je velika škoda, da ne zabeležimo podatkov o obiskovalcih. To so namreč ljudje, ki poznajo vaše podjetje, vedo za naslov vaše spletne strani, kje ste, kaj prodajate. Verjetnost, da bo nekaj kupil nekdo, ki vas je že obiskal, je veliko, veliko večja kot verjetnost, da kupi nekdo, ki vas še ne pozna.

Kako do podatkov o obiskovalcih?

Možnosti je več. Vsakemu obiskovalcu (spletne strani, klasične trgovine) lahko ponudite nagrado, darilo, če se identificira, pusti svoje podatke, elektronski naslov itd. Vsakemu obiskovalcu trgovine lahko prodajalka reče: "Izpolnite ta kartonček in sodelovali boste v veliki nagradni igri."

Slovenci smo nori na loterijo, še posebej če srečke ni treba plačati. Zato bo odziv na tovrstne akcije vedno dober.
Domača naloga za danes.

Odločite se in vzpostavite sistem, s katerim boste prišli do podatkov o osebah, ki vas obiščejo. Potem pa obiskovalce občasno pokličite, pošljite jim ponudbo, katalog ...


Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Aleš Lisac  marketing  marketinški nasveti  podjetja  potencialne stranke  poslovne priložnosti  poslovna odličnost  prodaja  trgovine  trženje Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če ne uspeš prvič, poskušaj in poskušaj znova.

(William Edward Hickson)