Po trinajstih letih našli ukraden par Dorotejinih rdečih čeveljcev

Po trinajstih letih našli ukraden par Dorotejinih rdečih čeveljcev

05.09.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Potem, ko so predstavniki ameriškega muzeja Smithsonian leta 2016 objavili Kickstarter akcijo za zbiranje denarja za obnovo enega para ikoničnih rubinastih čeveljcev, ki jih je leta 1939 v filmu čarovnik iz Oza nosila Judy Garlana, je iz Amerike pravkar prišla še novica, da so našli še ukraden par čeveljcev, ki so ga pogrešali vse od leta 2005.


Znameniti čevlji, ki jih je nosila ameriška igralka Judy Garland, so že 30 let eden najbolj priljubljenih predmetov v muzeju Smithsonian. Izdelani so bili pred skoraj 80 leti, v studiu MGM. V studiu za filmske rekvizite je bilo sicer izdelanih več parov čeveljcev, ki niso bili namenjeni preživetju zoba časa, saj niso pričakovali, da bodo postali "sveti gral hoolywoodskih zbirateljev".Pet parov slavnih rubinastih čeveljcev se je ohranilo, a je bil en par leta 2005 ukraden. Iz ameriškega zveznega preiskovalnega urada pa so v začetku septembra sporočili veselo novico, da je ukraden par najden. Kaj se bo zgodilo s tem parom in kje ga bodo hranili, zaenkrat še ni znano.Ključne besede: rubinasti čeveljci Čarovnik iz Oza rdeči čevlji Kansas Doroteja Dorothy Smithsonian Judy Garland  Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Poučna zgodba o prijateljstvu med deklico in kitom.Pravega prijatelja spoznaš v nesreči.
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Naredite lahko, kar je ustrezno, in kar si želite. Recite si: 'Ti lahko. Ti boš. Ti moraš.' Ko boste to spoznali, bo vse drugo enostavno.

(Orison Swett Marden)