Švedski glasbeni stroj, ki ga poganjajo frnikule

Švedski glasbeni stroj, ki ga poganjajo frnikule

02.07.2016 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
Švedska glasbena skupina Wintergatan je izdelala neverjetno glasbilo, ki so ga poimenovali 'Marble Machine'. Ta velik stroj poganja 2000 kovinskih frnikul. Glasbeni stroj, ki izgleda kot leseni skelet iz znanstveno-fantastičnega filma, dejansko deluje. Sestavni deli stroja so med drugim tudi ksilofon, bas boben, činela, kitara, ter seveda kovinske kroglice.

Njegov zvok se giblje med ambientalno elektroniko, sinth-popom in računalniško igrico. Vse skupaj pa povezuje ropot tisočih kroglic, ki se po ceveh kotalijo po glasbilu, kot zvok frnikul, ki se skotalijo po tleh.

Glasbilo je zgradil švedski glasbenik Martin Molin. Video tega neverjetnega glasbila si je na YouTube ogledalo že več kot 20 milijonov uporabnikov.

Ključne besede: marble machine izum glasba glasbilo glasbeni stroj frnikule kovinske kroglice Wintergatan Martin Molin Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Računalniški priročnik
Korak za korakom v svet računalnika je priročnik za začetnike, ki se še spoznavajo z računalnikom in njegovim delovanjem.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Veliki izziv življenja je premagati meje znotraj sebe, jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je mogoče.

(Sergio Bambaren)