Odkritje: Nenavaden planet HD 131399Ab, ki ima tri Sonca, in zelo dolgo leto

Odkritje: Nenavaden planet HD 131399Ab, ki ima tri Sonca, in zelo dolgo leto

09.07.2016 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Raziskovalci so v ozvezdju Kentaver odkrili nenavaden planet, ki ima tri Sonca. Ozvezdje je od Zemlje oddaljeno okoli 320 svetlobnih let. Planet so poimenovali HD 131399Ab.

Planet, ki je štirikrat večji kot Jupiter ima, zaradi svoje postavitve, nenavadne letne čase. Leto na planetu HD 131399Ab naj bi trajalo približno 550 zemeljskih let. Prvih nekaj stoletij, ko je planet postavljen nasproti vseh treh Sonc, naj bi planet vsak (zemeljski) dan doživel tri sončne vzhode in tri zahode. Ko nastopi drugi letni čas, pa naj bi bil na planetu neprestan dan.

Po pojasnilih raziskovalcev je planet še mlad, zato ne morajo z gotovostjo trditi, da bo vedno ostal del sistema treh Sonc.


Priporočamo otroško zgodbo Vesoljček Pi; o vesoljčku, ki prav tako živi na planetu treh Sonc >> http://www.doria.si/knjigarna/q/artikel/7484/vesoljcek_pi

Ključne besede: planet vesolje znanost osončje tri sonca HD 131399Ab astronomija ozvezdje raziskovanje Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Po zimi mora vedno priti pomlad, zato jo stržek (najmanjši evropski ptiček) glasno prikliče, skupaj z zvončkom ...
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Bolje je biti osovražen zaradi tega kar si, kot biti ljubljen zaradi tega kar nisi.

Andre Gide