Novoletne misli, citati, voščila, izreki

Novoletne misli, citati, voščila, izreki

31.12.2020 | Avtor: Orison Swett Marden | dr. Jože Urbanija | Julia Doria | William Walker Atkinson


„Lepo je na novo začeti. Začetki so kot nepopisan list, na katerega se lahko napiše najboljše mojstrovine, največje skrivnosti, najbolj izbrane besede. Pričeti pomeni ustvarjati svet novih možnosti, ki jih prej še ni bilo. To je čas pričakovanja rasti, je obdobje odprtih poti, čas, ko je vse mogoče.“ (Julia Doria)

„Sedaj je pravi čas za nove ideje, za nove rešitve, za vse, kar je tako dolgo čakalo, da končno plane na dan.“ (Julia Doria)

"Kadar vemo, kam smo namenjeni, nam ledeno mrzla okolica ne more preprečiti nadaljevanja poti." (Julia Doria)

"Tudi neugodni dogodki nosijo s seboj sporočilo, ki ga moramo znati prebrati. /.../ Nekatera sporočila se jasno razbere, a druga so lahko dvoumna in bi jih lahko zgrešili, če ne bi s seboj nosila odgovor na ravno tista vprašanja, ki si jih večkrat zastavimo, a so do sedaj ostala neodgovorjena. Prisluhnimo drobnim vestem, ki nam skušajo utreti pot naprej." (Julia Doria)
~*~

" Arhitekt svojega življenja si in prav sedaj oblikuješ svojo prihodnost!" (Orison Swett Marden)

"Ta čudovita prihodnost, o kateri si tako dolgo sanjal, bo natanko tisto, kar vlagaš v današnje dni." (Orison Swett Marden)

"Naši današnji dnevi so opeke, s katerimi gradimo svojo prihodnost. Če so okvarjene, bo temu ustrezna celotna struktura našega življenja. Redki izmed nas poznamo povezanost med dnevom, uro, v kateri živimo in našim uspehom, našo srečo, našo usodo." (Orison Swett Marden)

~*~

"Biti srečen, pomeni biti to, kar si."  (Jože Urbanija)

"Vera, upanje in ljubezen so kot troje dreves. Iz vsakega  rastejo veje. Iz osnovnih vej manjše veje. In iz teh listi ter cvetovi. "  (Jože Urbanija)

"Človekovo naravno stanje je veselje. Prav zaradi tega pa je veselje  tudi posledica človekovega usklajenega ravnanja z naravo."  (Jože Urbanija)

»Drevo obrodi tisoče semen. Toda le iz nekaterih bodo vzklila nova drevesa. So ta bolj pomembna od tistih, ki se spremenijo v rodovitno zemljo in omogočajo nekaterim, da vzklijejo in zrastejo v drevo?
Če ta druga semena ne bi umrla in postala plodna zemlja, tudi ona druga ne bi zrasla v drevo.
Vse je pomembno, le smisel je potrebno odkriti."  (Jože Urbanija)

  •   Misli iz knjige:  Ljubiti in živeti 

~*~


»Veselje je kakor iskra svetlobe, ki prodre skozi mračne oblake in se zaiskri za trenutek; vedrina vzdržuje dnevno svetlobo v duši, jo zapolnjuje s trdno in trajno radostjo.«  (Orison Swett Marden)

"Razsipaj svoje cvetje, kamorkoli greš, kajti nikoli več ne boš šel po isti poti." (Orison Swett Marden)

"Veselo srce naredi vedro zunanjost."  (Orison Swett Marden)

"Veselje ohranja mlado srce in obraz." (Orison Swett Marden)

~*~


»Strastna želja in neutrudna volja lahko dosežeta nemogoče.« (William Walker Atkinson)

"Ne čakajte, da se bo nekaj premaknilo – pojdite in nekaj premaknite!« (William Walker Atkinson)

"Nič drugega kot silna ljubezen vam ne bo omogočilo, da se dvignete nad mnoge ovire na svoji poti. Nič drugega kot ljubezen vam ne bo omogočilo nositi bremena nalog. 

Večja je vaša želja po neki stvari, bolj jo ljubite; in bolj jo ljubite, večja bo moč privlačnosti, usmerjena k doseganju le-te - oboje, v vas in zunaj vas ..." (William Walker Atkinson)

"Navdušen človek se obda z mentalno auro Uspeha - vibrira Uspeh - in tisti, s katerimi prihaja v stik, nezavedno prevzemajo njegove vibracije. Navdušenje je zelo nalezljivo ..."  (William Walker Atkinson)

~*~

 "Svetujem vam, da začnete delati tiste stvari, za katere čutite, da bi jih lahko storili, če se ne bi bali poskusiti. Lotite se prav teh stvari." (William Walker Atkinson)

"Edina pot do svobode vodi preko osvobajanja od strahu. Odrežite ga pri koreninah.
Presenečeni boste opazili, kako bo sprememba miselne naravnanosti odstranila ovire z vaše poti in vam zadeve tako olajšala, kot sploh niste pričakovali."  (William Walker Atkinson)


"Upravičeni ste do najboljšega, kar obstaja, to je vaša neposredna dediščina. Torej se ne bojte vprašati - zahtevati - in vzeti.

"Dobrine tega sveta niso namenjene le izbrancem. Pripadajo vsem, vendar pridejo le k tistim, ki so dovolj pametni, da dojamejo, da jim pripadajo dobre stvari po pravici in ki so dovolj pogumni, da si jih vzamejo.«  (William walker Atkinson)

 "Svetujem vam, da začnete delati tiste stvari, za katere čutite, da bi jih lahko storili, če se ne bi bali poskusiti. Lotite se prav teh stvari." (William Walker Atkinson)

Novoletne misli, obdarovanje s pravo knjigoKljučne besede: Novoletne misli citati voščila izreki verzi misli misel zrna modrosti lepe misli pozitivne misli voščilo novo leto božič prazniki Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ni boljšega časa, kot je sedanji.

(John Kalench)