4 slovenska naravna kopališča, kjer se lahko osvežite brezplačno

4 slovenska naravna kopališča, kjer se lahko osvežite brezplačno

22.07.2020 | Avtor: P. Č.


Poletje je v polnem razmahu in Slovenija nam nudi mnogo prijetnih naravnih kopališč, ki so na dosegu že po kratki vožnji in v katerih se lahko osvežimo. Izbrali smo 4 naravna kopališča, ki ne zaračunavajo vstopnine.


JEZERO JASNA

Jezero s spektakularno okolico je nedvomno eno najbolj priljubljenih gorenjskih jezer v Sloveniji. Jezero Jasna je umetno jezero, okoli njega pa je mnogo sprehajalnih poti. Kopanje v jezeru je brezplačno. Ob jezeru je makedamsko parkirišče.


JEZERO RAKITNA

Jezero Rakitna je že dolgo priljubljeno naravno kopališče, saj je njegova globina 'le' 3 m. Rakitna je priljubljeno zdraviliško območje, saj se tam mešajo sredozemski in alpski zračni tokovi, ki ustvarjajo blagodejno ozračje. Ob jezeru je na voljo dosti sence. Parkirišče je urejeno ob jezeru.


JEZERO VELENJE

Jezero Velenje je priljubljeno štajersko jezero kopališče, ki si je že večkrat prislužilo naziv najboljše naravno kopališče v Sloveniji. Jezero se lahko kosa z obmorskimi plažami saj imajo ob jezeru urejeno Velenjsko plažo, kjer se lahko prepustimo varnemu kopanju in mnogim vodnim aktivnostim, kot so jadranje, SUP-anje, vožnje s pletno, ipd. Zelo primerno za družine.


REKA KOLPA

Če se bi radi okopali v reki, je ob reki Kolpi urejeno kopališče pri kampu Podzemelj. Kolpa je ena najtoplejših in najčistejših rek, zato se tam lahko brezskrbno osvežimo. Plaža na tem delu je travnata. Ob kampu je večje parkirišče. Fotografija: Jezero Jasna / wikipedia / By Adam - Kranjska Gora, CC BY 2.0

Ključne besede: Slovenija poletje naravna kopališča jezero Jasna Velenje Kolpa Rakitna Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Prvi cilj je le iztočna točka za naslednjega.

John Dewey