5 navad srečnih ljudi

5 navad srečnih ljudi

12.06.2020 | Avtor: B. O.


Sreča je zastonj in je dosegljiva vsakemu posamezniku. Od nas pa je odvisno ali bomo večni nergači in pesimisti, ali bomo na življenje gledali optimistično. Za srečo ni potrebno veliko. Zbrali smo 5 navad srečnih ljudi.


IZRAŽAJO HVALEŽNOST

So hvaležni za vse, kar imajo in posedujejo, tudi če ni veliko. Ker izražajo hvaležnost, do tega kar že imajo, to pridobi na vrednosti. Če nismo zadovoljni s tem, kar imamo v danem obdobju, potem bomo težko zadovoljni in srečni.

 

5 NAVAD SREČNIH LJUDI


ŠIRIJO PRIJAZNOST

Ljudje, ki so prijazni do drugih ljudi v svoji okolici, so srečnejši. Srečni ljudje z veseljem in iskrenostjo pozdravijo drugega človeka. Če boste tako delovali že zjutraj, bo vaš dan nedvomno lepši.  Srečnim ljudem ni težko pomagati sočloveku. Majhna pomoč sočloveku bo v vas vzbudila občutek supermoči.


SO OPTIMISTI

Nihče ni rad v družbi ljudi, ki neprestano nergajo in oddajajo negativno energijo. Ljudje, ki v sebi zadržujejo občutke jeze in sovraštva do druge osebe ali okoliščin, s tem škodijo sami sebi in globoko v sebi ne morejo biti srečni . Takšni občutki so za zdravje zelo slabi. Nasprotno pa srečni ljudje razmišljajo optimistično, na svet gledajo kot na prostor neskončnih možnosti, tudi v težjih obdobjih.

5 NAVAD SREČNIH LJUDI


IZOGIBAJO SE PRETIRANEMU RAZMIŠLJANJU IN DRUŽBENI PRIMERJAVI

Prekomerno razmišljanje vodi v stres, zato je potrebno znati uravnavati svoje misli in jih imeti pod nadzorom. Primerjanje z drugimi prav tako ne prinese nič dobrega, lahko je celo zelo toksično. Edina oseba s katero bi se morali primerjati ste vi sami. Srečni ljudje poskrbijo, da so danes boljša oseba kot so bili včeraj.


SKRBIJO ZA ZDRAVJE  IN SVOJE TELO

Sem sodi pravilna, hranilna prehrana in skrb za fizično kondicijo in zdravje.  Namenjanje skrbi lastnemu telesu je predpogoj, da smo lahko srečni.

 

Fotografija: Kresnik.eu

 

Priporočamo priročnik o vedrini >>> VEDRINA KOT ŽIVLJENJSKA MOČKljučne besede: sreča dobro počutje osebna rast Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Priročnik za vizualiziranje
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Slikanica o pomladnem prebujanju narave, o prvih cvetlicah in o vrnitvi ptic selivk.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost je harmonija, vzporedna z naravo.

Paul Cezanne