Ameriška NASA bo po skoraj desetletju iz domovine v vesolje poslala dva astronavta

Ameriška NASA bo po skoraj desetletju iz domovine v vesolje poslala dva astronavta

25.05.2020 | Avtor: B. O.

V sredo, 27. maja, bosta na Mednarodno vesoljsko postajo ISS poletela dva Nasina astronavta Bob Behnken in Doug Harley. To bo prva izstrelitev Nasine rakete s človeško posadko z ameriškega izstrelišča po letu 2010. Astronavta bosta poletela v vesoljskem plovilu Crew Dragon, ki bo pritrjeno na raketo Falcon 9. Vesoljsko plovilo je izdelalo podjetje SpaceX. Raketa bo poletela z izstrelišča na Cape Canaveralu.

 
Od leta 2010 je morala NASA plačevati prevoze svojih astronavtov Ruski vesoljski agenciji in rezervirati sedeže na ruskem vesoljskem plovilu Soyuzu, kar jih je stalo skoraj 80 milijonov dolarjev na sedež.


NASA je leta 2016 sklenila več milijardni pogodbi s podjetjema SpaceX in Boeing, ki sta dobili naročila za izdelavo vesoljskih plovil, ki bi na ISS vozila ameriško posadko. NASA pa se trenutno posveča  izdelavi plovil za daljše misije, kot sta misija na Luno in Mars.Ključne besede: NASA SpaceX izstrelitev vesolje Mednarodna vesoljska postaja Ilustrirana knjiga o kitih vas bo popeljala v svet največjih živali, ki plavajo v naših oceanih. Spoznajte resničnega samoroga morja - narvala, in največjo žival pod soncem - sinjega kita.
Pravljica o puhastem medvedku, beli zimi in božični skrivnosti ...
Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ta, ki si želi vrtnico, mora spoštovati njen trn.

Andre Gide