Ameriška NASA bo po skoraj desetletju iz domovine v vesolje poslala dva astronavta

Ameriška NASA bo po skoraj desetletju iz domovine v vesolje poslala dva astronavta

25.05.2020 | Avtor: B. O.

V sredo, 27. maja, bosta na Mednarodno vesoljsko postajo ISS poletela dva Nasina astronavta Bob Behnken in Doug Harley. To bo prva izstrelitev Nasine rakete s človeško posadko z ameriškega izstrelišča po letu 2010. Astronavta bosta poletela v vesoljskem plovilu Crew Dragon, ki bo pritrjeno na raketo Falcon 9. Vesoljsko plovilo je izdelalo podjetje SpaceX. Raketa bo poletela z izstrelišča na Cape Canaveralu.

 
Od leta 2010 je morala NASA plačevati prevoze svojih astronavtov Ruski vesoljski agenciji in rezervirati sedeže na ruskem vesoljskem plovilu Soyuzu, kar jih je stalo skoraj 80 milijonov dolarjev na sedež.


NASA je leta 2016 sklenila več milijardni pogodbi s podjetjema SpaceX in Boeing, ki sta dobili naročila za izdelavo vesoljskih plovil, ki bi na ISS vozila ameriško posadko. NASA pa se trenutno posveča  izdelavi plovil za daljše misije, kot sta misija na Luno in Mars.Ključne besede: NASA SpaceX izstrelitev vesolje Mednarodna vesoljska postaja Pravljica o jelenu, ki je v stiski spoznal, kako dobre prijatelje ima ...
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vsi ljudje so mi blizu, toda le izbrani vstopajo v moje srce.

Jože Urbanija