Avtor Anton Komat

Avtor Anton Komat

04.04.2010 | Avtor:

Rojen leta 1951 pod Rožnikom. Najlepša leta svoje mladosti je pohajal po širjavah Ljubljanskega Barja in Krimskih gozdovih.
Krim in Barje sta mu vtisnila prvi življenjski pečat, kajti prav tam je pričel spoznavati skrivnosti življenja in neskončna obzorja duhovne svobode.

Ko se je zavedel, da resnice svojega bivanja ne bo našel pod mikroskopom pozitivizma ali v epruvetah materializma, je prekinil študij medicine in geologije, ter se podal v širni svet. Dobro desetletje je preživel kot vodja projektov v tujini in v polnosti doživel Orient in Afriko. Stik s starodavnimi civilizacijami Mezopotamije in Nila je vtisnil drugi življenjski pečat. Izziv je bil prevelik in ni se mu mogel upreti. Človek in Narava, rušilni trušč tehnologije in življenjska modrost sobivanja.

Sedaj je tu, svobodni raziskovalec, pisec knjig in publicist, predavatelj in poet, samotni iskalec in aktivist, predvsem pa človek, ki globoko verjame v simbiozo vsega življenja planeta, srčni zagovornik simbiotskega človeka.   

Delo

Pisec knjig:


»Pesticidi, ubijalci življenja« (1995), »Nespametni bodo žejni« (1997), »Zaton Prometejeve dobe« (2000), sourednik in soavtor knjige »Dragonja« (1999), pisec spremne besede k prevodu knjige »Stoletje biotehnologije«, Jeremyja Rifkina, "Simbiotski človek (2008), "Umetnost preživetja" (2009).


(2001), avtor preko 200 samostojnih člankov, scenarist in strokovni sodelavec ekološko-dokumentarne  TV serije v sedmih delih  »Kako zelena je moja dolina« (1998/2000), strokovni sodelavec filma TV SLO iz serije Dosje »Voda« (2002), scenarist in strokovni sodelavec  serije štirih TV filmov »Zadnji problem človeške vrste«(2003), scenarist in strokovni sodelavec serije desetih TV filmov »Vodni krog«(2004),  predavatelj v programih Zavoda za šolstvo RS, stalni član Medresorne komisije za kemično in biološko varnost RS, član NATO Advanced Research Group for Sustainability, pisec romana »Onkraj bregov Velike reke« , član mednarodne zveze pisateljev PEN Club International.

Več o knjigah > priporočljivo branje >>> Knjige, Anton Komat


Ključne besede: Anton Komat ekologija Nespametni bodo žejni svobodni raziskovalec aktivist ekolog varstvo okolja avtorji Pravljica govori o mali deklici Sari, ki je živela v hišici ob morju. Po dedkovem pripovedovanju pa je prav v tej hišici pred davnimi leti živel deček Jan, ki je ob obali videl čisto pravo morsko deklico!
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Naj vas brezčasne modrosti vzpodbudijo k premisleku, samorefleksiji in zavedanju preteklosti, ki neopazno prehaja v sedanjost ...
Priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati prevozna sredstva po korakih
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljudje, ki na tem svetu zmagujejo, so tisti, ki vstanejo in se ozrejo po okoliščinah, ki jim ustrezajo. Če jih ne najdejo, si jih ustvarijo.

(George Bernard Shaw)