Avtorske slikanice Založbe Atelje Doria

Avtorske slikanice Založbe Atelje Doria

07.02.2021 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik
"9 avtorskih slikanic, ki jih morate poznati, če imate doma nadebudne male bralce slikanic."

Avtorske slikanice so v Sloveniji manj znana vrsta slikanic, zato vam v tem članku predstavljamo nekaj avtorskih slikanic slovenskih ilustratork, ki jih morda že poznate ali pa jih boste spoznali sedaj. Čar avtorske slikanice je v tem, da njen avtor ali avtorica prispeva zgodbo, ki jo tudi sam/a likovno upodobi. Založba Atelje Doria je ena izmed knjižnih založb na slovenskem knjižnem trgu, ki izdaja avtorske slikanice, ki razveseljujejo otroke po celi Sloveniji.


Napisala in ilustrirala Julia Doria
Poučna avtorska slikanica o življenju čmrlja, ki je v slikanicah pogosto spregledan. Naj otroci spoznajo to bistro in pridno živalico, ki predstavlja pomemben člen v našem ekosistemu.
Napisala in ilustrirala Živa Viviana Doria
Avtorska slikanica o tem, kako lepo je stvari deliti s prijatelji. Posebno če imaš skledo medu, ki se nikoli ne izprazni.



Napisala in ilustrirala Julia Doria
Slikanica o gostoljubnosti z ekološko tematiko. Ta avtorska slikanica je postavljena v ledeno deželo sneženega moža, kjer se sneg nikoli ne stali. Zato si tam dom poiščejo tudi živali, ki so zaradi taljenja ledu in snega ostale brez svojega doma.



Napisala in ilustrirala Živa Viviana Doria
Poletna avtorska slikanica, o gospe Poletje, ki poskrbi, da se poletje vsako leto vrne v mestece na robu hriba.


Napisala in ilustrirala Živa Viviana Doria
Avtorska slikanica, oziroma avtorska knjiga pesmic za namlajše, v katerih nastopajo medved z gozdnimi jagodami, tri miške in nagajivi veter, kit, ki mu rak zašije suknjo,... Prisrčne pesmice polne domišljije.

Napisala in ilustrirala Julia Doria
Avtorska slikanica o prijateljstvu in radodarnosti. Na skrivnem vrtu malega škrata Avgusta rastejo najbolj okusne rastline - najbolj hrustljava zelenjava, najboljše robide, jagode, hruške in korenje. Avgust zelo skrbno ureja svoj vrt, nato pa ga obišče velikanski robavs, ki ruši vse pred sabo. Kaj bo storil škrat Avgust?

Napisala in ilustrirala Julia Doria
Kaj se zgodi, ko se ptičje strašilo odloči, da ne želi več strašiti ptic? Ptičje strašilo in lastovka je čudovita avtorska slikanica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev.

Napisala in ilustrirala Živa Viviana Doria
Avtorska slikanica Gosja kraljica je pravljica, ki govori o gosi, ki je našla izgubljeno krono, zato je želela poiskati njenega lastnika. Na poti iskanja so jo spremljali jež, labod in lisica.



Napisala in ilustrirala Julia Doria
Avtorska slikanica o vesoljski radovednosti, ki pet mladih nezemljančkov vzpodbuja k raziskovanju Mlečne ceste po kateri se vozijo s svojo zvezdno ladjo. Otroci bodo z nezemljančki spoznavali planete in njihove lune.







Ključne besede: avtorske slikanice avtorska slikanica Založba Atelje Doria slovenski ilustratorji Julia Doria Črmlj Brenčač slikanice knjige branje slovenske knjige Čudežna skleda medu Nezemljančki na počitnicah Živa Viviana Doria Gospa Poletje 



Skupinica petih nezemljančkov iz Jupitrove lune Evropa bo najmlajše popeljala po prostranih širjavah Mlečne ceste, njihova zvezdna ladja pa jim bo pripovedovala zanimivosti o planetih in njihovih lunah.
Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Inspiracija je skrivnosten blagoslov, ki se pojavi, ko se kolesa gladko vrtijo.

Quentin Blake