Čudežna skleda medu, jesenska slikanica o medvedu in prijateljstvu

Čudežna skleda medu, jesenska slikanica o medvedu in prijateljstvu

18.09.2023 | Avtor: B. O.

Kako lepo je stvari deliti, sploh če jih imaš preveč, spozna naš rjav medved v slikanici Čudežna skleda medu. Prisrčna jesenska slikanica za najmlajše, ravno pravšnja za branje ob jesenskih večerih ali ob slovenskem zajtrku z medom, kosom kruha in toplim čajem.


Slovenska ilustratorka in pisateljica Živa Viviana Doria je slikanico 'Čudežna skleda medu' ustvarila leta 2015. Sedaj pa se je letošnjo jesen slikanica vrnila v malce prenovljeni podobi.'Čudežna skleda medu' govori o velikem rjavem medvedu, ki ne želi deliti svojega medu, čeprav ga ima spravljenega v čudežni skledi, ki je vedno do vrha napolnjena z medom in ga nikoli ne zmanjka. Ne glede na to, koliko se medved sladka z njim! Dokler ne spozna, da je med, če ga ima preveč, lepo ponuditi še komu. In tako se spoprijatelji z lisico, ježkom, gosko, zajčkom in velikim kitom. In prav vsak od njih, medvedu v zameno podari nekaj lepega.


Izvirna slovenska avtorska slikanica 'Čudežna skleda medu' je polna bogatih jesenskih barv in je hkrati tudi hvalnica temu letnemu času.


Ključne besede: čudežna skleda medu živa Viviana Doria slikanica jesen med jesenske slikanice jesenska slikanica slovenski zajtrk medved lisica zajec ježek kit slovenska ilustracija slovenski ilustratorji slovenian picturebook slovenian illustration Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pomembno je, da otroci berejo najrazličnejše knjige, da odkrivajo svoja čustva in čustva drugih ljudi. Gre ze neizmeren vir izobrazbe in kulture.

Quentin Blake