Decembrska razstava ilustracij Žive Viviane Doria

Decembrska razstava ilustracij Žive Viviane Doria

08.12.2016 | Avtor: Mavrični Mesečnik

Obiskali smo razstavo ilustracij Žive Viviane Doria v Knjižnici Jožeta Mazovca, v Ljubljani. Na razstavi si lahko ogledate originalne ilustracije iz slikanice Čudežna skleda medu, ki je izšla leta 2015, pri založbi Atelje Doria.

Rdeča nit ilustracij sta medved in njegova čudežna skleda medu, ki je v tradicionalni rdeči barvi, posuta z belimi pikami, takšna, kot so bile sklede naših babic. Ilustracije so narejene v mešani tehniki, osnovni medij pa je tempera.


Razstava je na ogled v Knjižnici Jožeta Mazovca, v ljubljanskih Mostah od 5. 12. - 31. 12. 2016.

Utrinki iz razstave


 

 


Ključne besede: Razstava ilustracije razstava ilustracij knjižna ilustracija Živa Viviana Doria Čudežna skleda medu slikanica slovenski ilustratorji Priročnik za vizualiziranje
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Najmočnejši človek na svetu je tisti, ki je največkrat sam.

Henrik Ibsen