Delujoči italijanski ognjenik Stromboli se je ponovno prebudil

Delujoči italijanski ognjenik Stromboli se je ponovno prebudil

20.07.2020 | Avtor: B. O.

Zgodaj zjutraj je prebivalce italijanskega otoka Stromboli prebudil izbruh vulkana Stromboli, ki leži na sredini otoka. Otok z nekaj sto prebivalci je namreč dom zelo delujočega ognjenika.

Stromboli je poleg Etne najbolj dejaven italijanski vulkan, ki izbruhne vsakih nekaj let. Ker pa ima odprt dimnik, sodi med manj nevarne ognjenike. Stromboli ima 926 metrov. Na vrhu so trije delujoči kraterji.

Otok Stromboli ima danes okoli 500 prebivalcev, medtem ko jih je imel okoli leta 1900 celo nekaj tisoč.

Današnji izbruh Strombolija je po poročanju domačinov povzročil dva glasna poka, ki sta jih precej prestrašila. Kot navaja italijanski inštitut za geofiziko in vulkanologijo, je vulkan bruhal žareče kamenje, vendar je situacija pod nadzorom.

Fotografija: Wikimedia / By Steven W. Dengler - Own work by the original uploader, CC BY-SA 3.0

Ključne besede: ognjenik vulkan Stromboli Italija vulkani Etna V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti neomajen.

(Lao Ce)