Deseta obletnica: Stephenie Meyer v novi različici Somraka igralcema zamenja spol

Deseta obletnica: Stephenie Meyer v novi različici Somraka igralcema zamenja spol

06.10.2015 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

10 let je že minilo od izida prvega dela priljubljene vampirske sage Twilight (Somrak). Avtorica Stephenie Meyer je obletnico obeležila z novim romanom Life and Death: Twilight Reimagined, ki pa je dejansko ponovna izdaja njene knjižne uspešnice, a s preobratom. Presenetljivo, v novem romanu nastopata Bella Swan kot fant Beau, vampir Edward Cullen pa kot dekle Edythe.

Ob deseti obletnici je Stephenie Meyer želela narediti nekaj posebnega. Izvirni roman Somrak je predelala tako, da je večinoma vsem karakterjem v knjigi zamenjala spol. Tako je Bella postala Beau Swan, Edward pa je postal Edythe Cullen.

Meyer je pojasnila, da "je vedno gojila misel, da bi bilo vseeno, če bi bil človek (Bella) moškega spola, vampir (Edward) pa ženskega, še vedno bi šlo za isto zgodbo. Twilight (Somrak) je bila vedno najprej zgodba o čarovniji, obsesiji in blaznosti prve ljubezni."Ključne besede: Stephenie Meyer Twilight Somrak Življenje in Smrt Edward Cullen Bella Swan roman fantazijski romani leposlovje pisatelji vampirji saga knjige za mladino ljubezen obletnica  Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnik je inštrument, ki beleži nekaj, kar že obstaja, nekaj, kar pripada vsemu svetu, in kar je prisiljen kot umetnik vrniti temu svetu.

Henry Miller