Deseta obletnica: Stephenie Meyer v novi različici Somraka igralcema zamenja spol

Deseta obletnica: Stephenie Meyer v novi različici Somraka igralcema zamenja spol

06.10.2015 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

10 let je že minilo od izida prvega dela priljubljene vampirske sage Twilight (Somrak). Avtorica Stephenie Meyer je obletnico obeležila z novim romanom Life and Death: Twilight Reimagined, ki pa je dejansko ponovna izdaja njene knjižne uspešnice, a s preobratom. Presenetljivo, v novem romanu nastopata Bella Swan kot fant Beau, vampir Edward Cullen pa kot dekle Edythe.

Ob deseti obletnici je Stephenie Meyer želela narediti nekaj posebnega. Izvirni roman Somrak je predelala tako, da je večinoma vsem karakterjem v knjigi zamenjala spol. Tako je Bella postala Beau Swan, Edward pa je postal Edythe Cullen.

Meyer je pojasnila, da "je vedno gojila misel, da bi bilo vseeno, če bi bil človek (Bella) moškega spola, vampir (Edward) pa ženskega, še vedno bi šlo za isto zgodbo. Twilight (Somrak) je bila vedno najprej zgodba o čarovniji, obsesiji in blaznosti prve ljubezni."Ključne besede: Stephenie Meyer Twilight Somrak Življenje in Smrt Edward Cullen Bella Swan roman fantazijski romani leposlovje pisatelji vampirji saga knjige za mladino ljubezen obletnica  Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
Pravljica o puhastem medvedku, beli zimi in božični skrivnosti ...
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Amo, ergo sum. Ljubim, torej sem.

Jože Urbanija