Dodeljevanje prioritet

Dodeljevanje prioritet

12.12.2008 | Avtor: John C. Maxwell
"Kdaj smo pri delu najbolj učinkoviti? Teden pred počitnicami! Zakaj ne moremo vselej delovati tako kot v dneh pred počitnicami, ko, preden zapustimo pisarno, sprejmemo vse potrebne odločitve, pospravimo mizo in vrnemo telefonske klice? V normalnih zmoremo marsikaj (stvari delamo prav); v časovni stiski ali v nujnih primerih pa postanemo učinkoviti (delamo prave stvari)."

Zadnji roki in nujni primeri nas silijo k dodeljevanju prioritet.

V Parkinsovem zakonu najdemo tudi tole: Če morate napisati le eno pismo, vam bo pisanje ukradlo ves dan. A če morate napisati dvajset pisem, jih boste prav tako napisali v enem dnevu!

Kdaj smo pri delu najbolj učinkoviti? Teden pred počitnicami! Zakaj ne moremo vselej delovati tako kot v dneh pred počitnicami, ko, preden zapustimo pisarno, sprejmemo vse potrebne odločitve, pospravimo mizo in vrnemo telefonske klice? V normalnih zmoremo marsikaj (stvari delamo prav); v časovni stiski ali v nujnih primerih pa postanemo učinkoviti (delamo prave stvari).

Zmožnost je temelj preživetja. Učinkovitost je temelj uspeha.

V noči 14. aprila 1912 je velika prekooceanka Titanik po trku z ledeno ploščo potonila skupaj z mnogimi potniki. Ena nenavadnejših zgodb te katastrofe pripoveduje o ženski, ki si je izborila prostor na enem od rešilnih čolnov.

Vprašala je, če se sme vrniti v svojo kajuto po neko pozabljeno stvar. Dali so ji tri minite. Med hitenjem po hodnikih je preskakovala denar in dragoceno kamenje, raztreseno po tleh. V svoji kajuti se svoje zlatnine ni niti dotaknila; vzela je zgolj tri pomaranče, nato pa odbrzela na svoj prostor v rešilnem čolnu.

Le nekaj ur poprej bi bilo povsem nesmiselno pomisliti, da bi človek vzel nekaj pomaranč namesto majhnega diamanta, vendar so okoliščine na ladji povsem obrnile lestvico brodolomkinih vrednot. Njene prioritete je določila nuja.

Več o tem v knjigi >>> Postanite voditelj


Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: John C. Maxwell vizija voditelj vodenje upravljanje osebnostna rast poslovna rast prioritete Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
Grenko sladka mikropoezija
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
V mestece na robu hriba tokrat pride gospa Poletje. Gospa Poletje je druga od štirih sester ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Človekovo naravno stanje je veselje. Prav zaradi tega pa je veselje tudi posledica človekovega usklajenega ravnanja z naravo.

Jože Urbanija