Dragoceni rokopisi Franza Kafke bodo od sedaj last Izraelske narodne knjižnice

Dragoceni rokopisi Franza Kafke bodo od sedaj last Izraelske narodne knjižnice

23.05.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: KresnikPotem ko so bili dragoceni dokumenti ukradeni iz stanovanja v Tel Avivu, so sedaj ponovno vrnjeni iz Nemčije v Izrael, kjer bodo varno spravljeni v Izraelski narodni knjižnici.

Franz Kafka je bil na Češkem rojen pisatelj, judovskega rodu, med drugim avtor znamenite klasike Preobrazba.

Max Brod, Kafkov prijatelj, je razlog, da je veliko Kafkove zapuščine ostalo ohranjene. Več kot 10 let po Kafkovi smrti, je Brod iz nacistične Nemčije pobegnil v Tel Aviv, in s seboj odnesel kovček, s Kafkovo literarno zapuščino.

Max Brod je po smrti Kafkove rokopise zapustil svoji tajnici Esther Hoffe, po njej pa jih je leta 2007 podedovala hčerka Eva Hoffe. Del dragocenih rokopisov je bil ukraden iz njenega stanovanja, v katerem so leta 2018 - po njeni smrti, našli več kot 30 škatel dokumentov Franza Kafke in Maxa Broda.

Po dolgi sodni bitki je sedaj vse dokumente in rokopise v last dobila Izraelska narodna knjižnica.Ključne besede: Franz Kafka zapuščina pisatelj rokopisi Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnik je inštrument, ki beleži nekaj, kar že obstaja, nekaj, kar pripada vsemu svetu, in kar je prisiljen kot umetnik vrniti temu svetu.

Henry Miller