Dragoceni rokopisi Franza Kafke bodo od sedaj last Izraelske narodne knjižnice

Dragoceni rokopisi Franza Kafke bodo od sedaj last Izraelske narodne knjižnice

23.05.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: KresnikPotem ko so bili dragoceni dokumenti ukradeni iz stanovanja v Tel Avivu, so sedaj ponovno vrnjeni iz Nemčije v Izrael, kjer bodo varno spravljeni v Izraelski narodni knjižnici.

Franz Kafka je bil na Češkem rojen pisatelj, judovskega rodu, med drugim avtor znamenite klasike Preobrazba.

Max Brod, Kafkov prijatelj, je razlog, da je veliko Kafkove zapuščine ostalo ohranjene. Več kot 10 let po Kafkovi smrti, je Brod iz nacistične Nemčije pobegnil v Tel Aviv, in s seboj odnesel kovček, s Kafkovo literarno zapuščino.

Max Brod je po smrti Kafkove rokopise zapustil svoji tajnici Esther Hoffe, po njej pa jih je leta 2007 podedovala hčerka Eva Hoffe. Del dragocenih rokopisov je bil ukraden iz njenega stanovanja, v katerem so leta 2018 - po njeni smrti, našli več kot 30 škatel dokumentov Franza Kafke in Maxa Broda.

Po dolgi sodni bitki je sedaj vse dokumente in rokopise v last dobila Izraelska narodna knjižnica.Ključne besede: Franz Kafka zapuščina pisatelj rokopisi Kratek, jasen, uspešen načrt s pravili, pojasnili in predlogi - sugestijami za izboljšanje vašega življenja.
Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
Avtorska slikanica o poletju in preprostih trenutkih, ki se dogajajo poleti
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ko enkrat opaziš lepoto življenja, se prične grdo razblinjati. Če pričneš gledati na življenje z radostjo, se začne žalost razblinjati. Ne moreš imeti raja in pekla istočasno. Le eno lahko imaš. Izbira je tvoja.

Osho