Japonska mini roverja uspešno pristala na asteoridu

Japonska mini roverja uspešno pristala na asteoridu

25.09.2018 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Iz Japonske prihaja vest, da je njihovo vesoljsko plovilo Hayabusa2 na asteroid uspešno pristalo dva roverja Minerva-II-1.


Roverja sta velika le kot pločevinasta posoda za piškote. Njuna naloga je posneti fotografije asteroida in izmeriti njegovo temperaturo, preden na asteroid pošljejo še večji rover in landerja.


Asteroid Ryugu se nahaja približno 280 milijonov kilometrov od Zemlje in je širok približno 1 km. Vesoljsko plovilo Hayabusa2 se je asteroidu približalo na vsega 55 m, ko je spustilo roverja in se nato vrnilo na svoj položaj, ki je približno 20 km oddaljen od asteroida.


Japonska vesoljska raziskovalna agencija JAXA želi na asteroidu zbrati vzorce, s katerimi želijo priti bližje izvoru sončnega sistema in življenja na Zemlji.Vesoljsko plovilo Hayabusa2 so v vesolje izstrelili 3. decembra 2014, in je do asteroida Ryugu potovalo več kot 3 leta. Zaključek misije je predviden za december 2019, na Zemljo pa se bo plovilo, s pomembnimi podatki, vrnilo decembra 2020.


Fotografija je simbolična.

Ključne besede: Japonska vesoljska agencija asteroid rover vesoljsko plovilo Hayabusa2 vesolje raziskovanje vesolja Računalniški priročnik
Morda boste prav vi iztrgali iz stoletij pozabe košček zemlje in vdahnili življenje novemu keltskemu vrtu ...
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Bzzzzzzzzzzzz … Ob sončnem vzhodu se je približevalo glasno brenčanje. To je bil čmrlj Brenčač, nenevaren leteči kosmatinček.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Ljudje smo večinoma toliko srečni, kolikor hočemo biti."

Abraham Lincoln