Kaj je aura oziroma psihično ozračje človeka?

Kaj je aura oziroma psihično ozračje človeka?

05.01.2016 | Avtor: William Walker Atkinson

 Čeprav se vprašanje, kaj je psihično ozračje človeka, njegova atmosfera ali aura, zdi enostavno, nanj nikakor ni enostavno odgovoriti preprosto in jasno, le v nekaj besedah, razen če je poslušalec že seznanjen s pomenom izraza.

Slovarji opredeljujejo besedo aura kot: "Vsako subtilno, nevidno izžarevanje ali izdih." Angleški poznavalci praviloma pripisujejo izvor besede latinskemu izrazu, ki pomeni "zrak", vendar pa hindujski poznavalci vztrajajo pri tem, da je beseda imela svoj izvor v sanskrtskem korenu Ar, kar pomeni kolo s špicami. Spomnimo se na dejstvo, da se človekova avra žarkasto širi iz telesa posameznika na podoben način kot vodijo špice kolesa navzen iz svojega središča. Izrazu, ki izvira iz sanskrta, dajejo okultisti prednost, čeprav bomo videli, da se tudi ideja o eteričnem žarčenju, ki ji pripisujejo latinski izvor, ne oddaljuje od pravega pomena izraza.

Ne glede na pravi izvor besede pa so si vsi enotni glede ideje o človekovi auri in prav tako so enotne omembe o tej tematiki. 
Na kratko potem lahko človekovo auro opišemo kot fino, eterično sevanje ali izžarevanje, ki obdaja vsako živo človeško bitje.  Predpostavlja se, da je ovalne oblike, velika jajčasto oblikovana meglica, ki obdaja telo na vseh straneh v razdalji dveh ali treh metrov. Ta aura se včasih označuje z običajnimi izrazi kot "psihično ozračje" osebe ali  kot njena "magnetična atmosfera". To atmosfero ali auro očitno velik odstotek ljudi na splošno imenuje kot "občutek " v smislu psihične zavesti, čeprav izraz ni povsem jasen.  Večina oseb se bolj ali manj zaveda  nekakšne subtilnosti v zvezi z osebnostjo drugih, ki jo je mogoče zaznati ali čutiti na jasen, čeprav včasih nenavaden način, ko so te druge osebe v bližini, čeprav so izven vidnega polja. Kadar smo izven običajnega območja petih čutov, začutimo, kot da je nekaj čudnega ali grozljivega v zvezi s temi občutki o projicirani osebnosti. Ampak vsak človek globoko v svojem srcu ve, da so resnični in priznava njihov učinek na svoje vtise o osebah, v zvezi s katerimi so nastali. Tudi majhni otroci, celo dojenčki, zaznavajo ta vpliv  in se odzivajo nanj v smislu, da jim je nekaj všeč ali ne.

Kdor ima dobro razvito jasnovidno videnje, bo pri vsakem človeku opazil, da ga obdaja jajčasto oblikovana aura, ki sega dva ali tri čevlje  v globino, in je bolj gosta in debela v delu, ki je najbližji telesu, in se nato postopno postaja tanjša in nerazločna, kot se povečuje razdalja od telesa. Človeška aura je sestavljena iz vseh barv spektruma. Barvne kombinacije se razlikujejo pri različnih osebah in se pri vsaki osebi stalno spreminjajo. Te barve odsevajo mentalna stanja (še posebej čustvena stanja) človeka, v katerega auri se prikazujejo. Vsako mentalno stanje ima svojo lastno posebno kombinacijo, ki se oblikuje iz nekaj elementarnih barv, ki predstavljajo osnovne mentalne okoliščine. Kot se razum (mišljenje) vedno preoblikuje in spreminja svoja stališča, ima to za posledico, da se temu ustrezno preoblikuje in spremeni serija barv v človekovi auri.  

Sence in barve aure predstavljajo vedno spreminjajoči se kaleidoskopski prizor čudovite lepote in najzanimivejšega karakterja. Izurjen okultist je sposoben prebrati značaj katerekoli osebe, kot tudi naravo njenih spremljajočih (mimobežnih) misli in občutkov, s preprostim preučevanjem spreminjajočih se barv njene aure ...

Več o tem v knjigi >>> Človekova aura

Ključne besede: aura avra barve čustva zaznavanje human aura zaščita aure  astralne barve psihična atmosfera Grenko sladka mikropoezija
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če se želiš naučiti nekaj novega, pojdi po včerajšnji poti.

John Burroughs