Kakovostne slikanice za predšolske otroke

Kakovostne slikanice za predšolske otroke

20.03.2024 | Avtor: B. O.


Zbrali smo pet kakovostnih slovenskih izvirnih slikanic za predšolske otroke, ki jih lahko dodate na bralno poličko ali z njimi popestrite urice v vrtcu. Vse predstavljene slikanice so obogatene s čudovitimi izvirnimi slovenskimi ilustracijami.[Kiti] Avtorska slikanica Mala knjiga o kitih je prava mala knjiga o velikanih morskih globin, s katero bodo najmlajši prvič spoznali kite in mnogo zanimivosti o teh velikih bitjih, ki plavajo v naših oceanih. Otroška knjižna poslastica za najmlajše ljubitelje morja in kitov.
 
[Žužki] Avtorska slikanica Abeceda z žužki bo mladim nadebudnim bralcem in ljubiteljem narave in žuželk predstavilla najpomembnejše žuželke, ki živijo v Sloveniji. Hkrati pa se ob branju zanimivosti iz sveta žuželk, otroci spoznavajo s črkami slovenske abecede.
[Skleda medu] Avtorska slikanica o medvedu in skledi medu, Čudežna skleda medu, je idealna slikanica za branje ob slovenskem zajtrku. Skleda medu, ki se nikoli ne izprazni in medved, ki se zaradi dolgočasja spoznava z radodarnostjo, bodo skupaj z gozdnimi živalmi pričarali pravo jesensko pravljico.
[Slikanica o vetru] Avtorska slikanica Nagajivi veter bo med prebiranjem pričarala nagajivo vetrovno vzdušje, kjer po zraku letijo klobuki, dežniki in še kaj. Ob pomoči zabavnih izvirnih ilustracij, in z malo domišljije, lahko s predšolskimi otroki poustvarite gibanje vetra. Slikanica je zapisana v obliki slikopisa, za pomoč pri učenju branja.
[Znanilci pomladi]  Avtorska slikanica Znanilci pomladi je očarljiva slikanica, s katero bodo predšolski otroci spoznavali prve znanilce pomladi. Opazili bomo zvončke in žefran ter pomahali štorkljam, ki so s prihodom pomladi priletele nazaj, domov. Odlična slikanica, ki prikazuje prihod pomladi v slovenskem okolju in naravi.Vse predstavljene slikanice najdete v spletni knjigarni Doria


Sorodni članki:
Branje knjig za boljši spanec

Ključne besede: slikanice vrtec predšolski otroci otroške knjige kakovostne slikanice slovenski avtorji avtorica Julia Doria slikanice za predšolske otroke Živa Viviana Doria slikopis Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost ni narejena za kogarkoli, a je hkrati za vse.

Piet Mondrian