Knjiga: Mavrica pripoveduje - Mavrični svet barv za otroke

Knjiga: Mavrica pripoveduje - Mavrični svet barv za otroke

22.09.2010 | Avtor: Julia Doria
Mavrica pripoveduje, mavrični svet barv za otroke, je poučno branje, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko zgodbice o mavrici in malih šolarjih.

Otroci se v ilustrirani knjigi spoznajo z barvami mavrice od rumene vse do zelene, odkrivajo barve v naravi, ugotavljajo barve cvetja, sadja in zelenjave, spoznajo barve štirih letnih časov, ki se počasi spreminjajo in odevajo v sezonske barve. V zadnjem poglavju otroci spoznajo, da barve spremenijo videz prostora in polepšajo dom.

Odlomek iz poglavja Pomladno presenečenje:

Tistega lepega majskega dne, ko je glasni zvonec v bližnji šoli naznanil konec šolske ure, so puhasti oblački prekrili del neba. Skozi mehke oblake so sijali topli sončni žarki in razsvetljevali ulice in ceste. Poigravali so se na veliki strehi šole, ki stoji sredi mesta, najbolj bleščeči žarki pa so razsvetlili mestni park.

Pomladni veter je mršil lase razigranim otrokom, ki so se vračali od pouka. Prav takrat se je vsul droben dež. Dežne kapljice so nagajivo pristajale na malih noskih. Odbijale so se od Sonjinega pisanega dežnika, ki ga je pravkar odprla, ter nežno namakale pločnike, ceste, zeleno travo in mogočna drevesa v parku.

Naenkrat Gal navdušeno zavpije: »Poglejte, kakšna lepa mavrica!«

»Iii, kako lepo,« se zasliši iz Sonjinih ust. Tudi drugi otroci so odprli usta od presenečenja. Čez strehe in nad bližnjim parkom se je po sredini neba vzpenjala čudovita mavrica. S soncem obsijan mavrični lok se je od obzorja do obzorja prelival v nežnih barvah. Rosile so ga dežne kaplje, ki so se med sončnimi žarki svetlikale kot drobni draguljčki.

»Rdeča, oranžna, rumena, zelena, modra, vijolična,« je Zala naštevala žareče barve, ki so se prelivale v mavričnem loku.

Več o knjigi >>>  Mavrica pripoveduje - Mavrični svet barv za otroke


Ključne besede: Julia Doria mavrica mavrične barve barve spekter rumena oranžna rdeča vijolična modra zelena štirje letni časi barvanje beljenje sobe dom šolarji otroci otroške knjige poučne slikanice  Oh, but what a beautiful and splendid teddy bear he used to be! On his chest was a special little heart that shone with a ruby red glow ...
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
To je priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati dinozavre po korakih ...
V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Motivirani smo izključno s silami, ki izvirajo v nas samih

William Glasser