Knjižna nagrada Man Booker v roke Marlonu Jamesu

Knjižna nagrada Man Booker v roke Marlonu Jamesu

14.10.2015 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Knjižna nagrada Man Booker 2015 je odšla v roke pisatelju Marlonu Jamesu, za delo A Brief History of Seven Killings. Zmagovalca so razglasili 13. oktobra v Londonu. James je prvi Jamajčan, ki je prejel to nagrado v vrednosti 50.000 britanskih funtov.

Predsednik žirije, akademik in pisatelj Michael Wood je knjigo opisal kot "izjemno". Po njegovih besedah gre zudi za "zelo vznemirljivo, zelo nasilno in hkrati zelo zabavno" delo.


O knjigi

A Brief History of Seven Killings je brezkompromisen zgodovinski fikcijski kriminalni roman o poskusu umora pevca Boba Marleyja, leta 1976. Knjiga po mnenju Wooda sicer verjetno ne bo primerna za vsakega bralca, saj vsebuje veliko eksplicitnih vsebin.


Nagrada

Poleg denarne nagrade in trofeje, bo Marlon James prejel tudi posebno oblikovano izdajo knjige. Nagrado je prvič prejela neodvisna založba - Oneworld Publications, ki je izdala knjigo.

Ključne besede: Knjižna nagrada Man Booker Marlon James knjige branje fikcija romani kriminalke leposlovje Bob Marley Jamajka, Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost ni narejena za kogarkoli, a je hkrati za vse.

Piet Mondrian