Knjižna nagrada Man Booker v roke Marlonu Jamesu

Knjižna nagrada Man Booker v roke Marlonu Jamesu

14.10.2015 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Knjižna nagrada Man Booker 2015 je odšla v roke pisatelju Marlonu Jamesu, za delo A Brief History of Seven Killings. Zmagovalca so razglasili 13. oktobra v Londonu. James je prvi Jamajčan, ki je prejel to nagrado v vrednosti 50.000 britanskih funtov.

Predsednik žirije, akademik in pisatelj Michael Wood je knjigo opisal kot "izjemno". Po njegovih besedah gre zudi za "zelo vznemirljivo, zelo nasilno in hkrati zelo zabavno" delo.


O knjigi

A Brief History of Seven Killings je brezkompromisen zgodovinski fikcijski kriminalni roman o poskusu umora pevca Boba Marleyja, leta 1976. Knjiga po mnenju Wooda sicer verjetno ne bo primerna za vsakega bralca, saj vsebuje veliko eksplicitnih vsebin.


Nagrada

Poleg denarne nagrade in trofeje, bo Marlon James prejel tudi posebno oblikovano izdajo knjige. Nagrado je prvič prejela neodvisna založba - Oneworld Publications, ki je izdala knjigo.

Ključne besede: Knjižna nagrada Man Booker Marlon James knjige branje fikcija romani kriminalke leposlovje Bob Marley Jamajka, Kdo bi vedel, kje vse se skrivajo povodni možje, a prelepe, divje in skrivnostne slovenske reke so prav gotovo njihov dom ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Ko se lunica zbudi, mnogo zvezdic na nebu zažari. Pod njimi tisoč hišic tiho stoji.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Skoraj vsi izjemni dosežki so bili doseženi potem, ko je že bilo "povsem" dokazano, da jih je nemogoče izvesti.

(Orison Swett Marden)