Luč, ki sveti v meni

Luč, ki sveti v meni

08.07.2013 | Avtor: Anthony de Mello

EL GRECOVA TEMA

Zapornik je leta živel v samici. Videl ni nikogar in govoril ni z nikomer. Hrano so mu dajali skozi odprtino v steni.
Nekega dne je prišla mravlja v njegovo celico. Mož jo je očaran opazoval, ko se je plazila po sobi. Držal jo je na dlani, da bi jo laže opazoval, ji je dal drobtinico ali dve in jo imel ponoči pod pločevinasto posodo.

Nekega dne mu je nenadoma postalo jasno, da je potreboval dolgih deset let samice, da so se mu oči odprle za lepoto mravlje.

Ko je nekega čudovitega pomladanskega poldneva prijatelj obiskal El Greca v njegovi hiši, ga je našel sedečega v sobi z zagrnjenimi zavesami.
"Pridi ven, na sonce," je rekel prijatelj. "Ne sedaj," je odvrnil El Greco. "To bi zmotilo luč, ki sveti v meni."
Ključne besede: misli citati  navedki izreki reki odlomki iz knjig Anthony de Mello  svetloba luč sveti v meni notranja svetlova  misli verzi lepa misel modrosti  modre misli Otroška slikanica o drobni kresnički Siji
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Naredite lahko, kar je ustrezno, in kar si želite. Recite si: 'Ti lahko. Ti boš. Ti moraš.' Ko boste to spoznali, bo vse drugo enostavno.

(Orison Swett Marden)