Luč, ki sveti v meni

Luč, ki sveti v meni

08.07.2013 | Avtor: Anthony de Mello

EL GRECOVA TEMA

Zapornik je leta živel v samici. Videl ni nikogar in govoril ni z nikomer. Hrano so mu dajali skozi odprtino v steni.
Nekega dne je prišla mravlja v njegovo celico. Mož jo je očaran opazoval, ko se je plazila po sobi. Držal jo je na dlani, da bi jo laže opazoval, ji je dal drobtinico ali dve in jo imel ponoči pod pločevinasto posodo.

Nekega dne mu je nenadoma postalo jasno, da je potreboval dolgih deset let samice, da so se mu oči odprle za lepoto mravlje.

Ko je nekega čudovitega pomladanskega poldneva prijatelj obiskal El Greca v njegovi hiši, ga je našel sedečega v sobi z zagrnjenimi zavesami.
"Pridi ven, na sonce," je rekel prijatelj. "Ne sedaj," je odvrnil El Greco. "To bi zmotilo luč, ki sveti v meni."
Ključne besede: misli citati  navedki izreki reki odlomki iz knjig Anthony de Mello  svetloba luč sveti v meni notranja svetlova  misli verzi lepa misel modrosti  modre misli Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Priročnik za vizualiziranje
Slikanica prinaša zgodbico o štirih Marsovčkih, ki se med počitnicami odpravijo na poučno in zabavno raziskovanje prostranega vesolja ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Veliki izziv življenja je premagati meje znotraj sebe, jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je mogoče.

(Sergio Bambaren)