Medvedek Pu je najbolj priljubljen knjižni junak na Otoku

Medvedek Pu je najbolj priljubljen knjižni junak na Otoku

22.07.2016 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Antropomorfni medvedek Pu je premagal Harryja Potterja.

Kljub temu, da so zadnja leta, največji knjižni uspeh na Otoku doživljale knjige o Harryju Potterju, mladi čarovnik ni na vrhu lestvice najbolj priljubljenih knjižnih junakov.

Najnovejša anketa Britanske agencije za promocijo branja je, nasprotno, dokazala, da je najbolj priljubljen knjižni junak Medvedek Pu, avtorja A. A. Milneja, ki se je zavihtel na vrh lestvice.

Harry Potter je pristal na drugem mestu, na tretje mesto pa so bralci izglasovali deklico George, iz zbirke knjig Pet prijateljev, avtorice Enid Blython.

45% anketirancev je svojega najljubšega junaka izbralo zaradi pustolovščine, 37% zaradi tega, ker so jim junaki pomagali sprejeti svojo drugačnost, 33% pa je v junakih videlo dobrega prijatelja.

Na seznamu od četrtega mesta naprej sledijo še Bilbo Baggins (Hobit - J.R.R. Tolkien), Matilda (Roald Dahl), Lucy (C.S. Lewis), Cat in the Hat (dr. Seuss), ...

Vir: Independent

Ključne besede: Medvedek Pu A.A. Milne Harry Potter J.K. Rowling knjižni junak anketa otroške knjige leposlovje Matilda Roald Dahl C.S. Lewis Hobit J.R.R. Tolkien Kakšna je navidezno misteriozna skrivnost, po kateri se motna življenjska snov preoblikuje v dragoceno kovino?
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Pravljica o puhastem medvedku, beli zimi in božični skrivnosti ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljudje razglabljajo o moji umetnosti in se pretvarjajo da jo razumejo, kot da bi jo morali razumeti; ko je popolnoma enostavno da jo je le treba ljubiti.

Claude Monet