Medvedek Pu je najbolj priljubljen knjižni junak na Otoku

Medvedek Pu je najbolj priljubljen knjižni junak na Otoku

22.07.2016 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

Antropomorfni medvedek Pu je premagal Harryja Potterja.

Kljub temu, da so zadnja leta, največji knjižni uspeh na Otoku doživljale knjige o Harryju Potterju, mladi čarovnik ni na vrhu lestvice najbolj priljubljenih knjižnih junakov.

Najnovejša anketa Britanske agencije za promocijo branja je, nasprotno, dokazala, da je najbolj priljubljen knjižni junak Medvedek Pu, avtorja A. A. Milneja, ki se je zavihtel na vrh lestvice.

Harry Potter je pristal na drugem mestu, na tretje mesto pa so bralci izglasovali deklico George, iz zbirke knjig Pet prijateljev, avtorice Enid Blython.

45% anketirancev je svojega najljubšega junaka izbralo zaradi pustolovščine, 37% zaradi tega, ker so jim junaki pomagali sprejeti svojo drugačnost, 33% pa je v junakih videlo dobrega prijatelja.

Na seznamu od četrtega mesta naprej sledijo še Bilbo Baggins (Hobit - J.R.R. Tolkien), Matilda (Roald Dahl), Lucy (C.S. Lewis), Cat in the Hat (dr. Seuss), ...

Vir: Independent

Ključne besede: Medvedek Pu A.A. Milne Harry Potter J.K. Rowling knjižni junak anketa otroške knjige leposlovje Matilda Roald Dahl C.S. Lewis Hobit J.R.R. Tolkien Računalniški priročnik
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ta, ki si želi vrtnico, mora spoštovati njen trn.

Andre Gide