Misli, citati, izreki - Orison Swett Marden

Misli, citati, izreki - Orison Swett Marden

25.06.2013 | Avtor: Orison Swett Marden


O času


»Verjemi mi,« je rekel veliki angleški politik William E. Gladstone, »ko ti pravim, da se ti bo gospodarjenje s časom splačalo v prihodnjih letih tvojega življenja z obrestmi pri dobičku, ki bo večji od tvojih najbolj optimističnih sanj; in zapravljanje časa te bo prav tako oslabilo v intelektualni in moralni veličini, bolj od tvojih najtemnejših predvidevanj.«  (Orison Swett Marden)

"Čas je naša najbolj dragocena sestavina, naše največje bogastvo; ker se v njem nahajajo naš uspeh, naša sreča, naša usoda."  (Orison Swett Marden)

"Nikoli nisem poznal nobene osebe, ki bi cenila in uredila svoje življenje na vseh področjih, dokler ne spozna silne pomembnosti časa."  (Orison Swett Marden)

"Kako pogosto smo opomnjeni na vrednost časa z izrekom »Čas je denar.« Vendar je čas več kot denar; je življenje samo; kajti vsak ločen trenutek, ob tem ko odhiti, vzame s seboj delec naše življenjske dobe."  (Orison Swett Marden)


O denarju

"Nič ne naredi poslovnega človeka tako absolutno neodvisnega kot gotovina."  ( Orison Swett Marden)

 "Gospodarnost je sredstvo modrega upravljanja s tistim kar imaš – denar, čas, energija, priložnosti."  ( Orison Swett Marden)

"Navada gospodarnosti daje življenju posameznika tendenco rasti; prav tako življenju naroda; vzdržuje in ohranja najvišjo dobrobit človeštva."


O lepoti

"Če poješ o lepoti, boš imel občinstvo, tudi če si sam v srcu puščave." ( Orison Swett Marden)

"Če nekdo ljubi lepoto in jo išče v vsem, jo bo videl povsod, kamorkoli bo šel. Če je glasba v njegovi duši, jo bo slišal povsod; vsaka stvar v naravi mu bo pela."  ( Orison Swett Marden)


O moči

"Več kot je težav, večja je zmaga nad njimi."  (Orison Sweet Marden)

"Težje kot so preizkušnje, hitreje razvijam svojo naravno moč."  (Orison Sweet Marden)

"Z nadzorovano miselno močjo lahko naredimo karkoli želimo. Z mislijo lahko izboljšamo svojo uspešnost in moč."  (Orison Sweet Marden)

"Človek, ki se je sposoben koncentrirati, dobi moč, da nadzoruje druge."  (Orison Sweet Marden)

"Človek nosi v sebi moč, da uresniči vsako svojo željo."  (Orison Sweet Marden)

"Najmogočnejša sila na svetu je za nas brezplačna."  (Orison Sweet Marden)

"Celo največji geniji se ne zavedajo možnosti svoje duševne moči in njihove prave vrednosti, zato je verjetno, da bodo te možnosti podcenjevali."  (Orison Sweet Marden)O sreči

"Le tisti človek je srečen, ki se je srečo naučil izluščiti, ne iz idealnih pogojev, ampak iz svojih aktualnih okoliščin." (Orison Sweet Marden)

"Najsrečnejši je tisti, naj bo kralj ali kmet, ki najde mir v svojem domu."  (Orison Sweet Marden)O življenju

" Arhitekt svojega življenja si in prav sedaj oblikuješ svojo prihodnost!" (Orison Swett Marden)

*

- "Ustvarjamo svet, ki ga živimo in si oblikujemo svoje lastno okolje."

*

- "Naši današnji dnevi so opeke, s katerimi gradimo svojo prihodnost. Če so okvarjene, bo temu ustrezna celotna struktura našega življenja. Redki izmed nas poznamo povezanost med dnevom, uro, v kateri živimo in našim uspehom, našo srečo, našo usodo."

*

- "Zlata priložnost, ki jo iščeš, je v tebi samem. Ne nahaja se v tvoji okolici, ni posledica sreče niti naključja, ali pomoči drugih, je edino v tebi samem."

*

- "Ta čudovita prihodnost, o kateri si tako dolgo sanjal, bo natanko tisto, kar vlagaš v današnje dni."

*

- "Bogastvo se kreira najprej mentalno; najprej je domišljeno, preden postane realnost."

*

- "Kako pogosto smo opomnjeni na vrednost časa z izrekom »Čas je denar.« Vendar je čas več kot denar; je življenje samo; kajti vsak ločen trenutek, ob tem ko odhiti, vzame s seboj delec naše življenjske dobe."

*

- "Razsipaj svoje cvetje, kamorkoli greš, kajti nikoli več ne boš šel po isti poti."

*

- "Jasen, občutljiv razum ali skrajna neumnost - karkoli, da izzove veselje in napravi človeka srečnejšega - tudi to je darilo iz neba."

*

- "Zadovoljstvo je magična svetilka, ki po lepi Goethejevi upodobitvi preobraža preprosto ribičevo kočo v srebrno palačo."

*

- "Temu svetu ni bilo namenjeno biti "solzna dolina", ampak dolina zadovoljstva."

*

Misli iz knjig >>> knjige Orison Swett Marden


Ključne besede: misli citati navedki izreki reki odlomki iz knjig Orison Swett Marden sreča vedrin,a osebnostna ras,t motivacija prijaznost misli vezi lepa misel modrosti modre misli  V slikanici Pripoved o zeleni pomladi že odmeva pomladna budnica. Živali se prebujajo iz zimskega spanja.
Ta drobna knjiga bo mnoge izmed vas pripeljala do pravilnih in naravnih poti življenja ...
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Inspiracija je skrivnosten blagoslov, ki se pojavi, ko se kolesa gladko vrtijo.

Quentin Blake