Misli o branju - branje

Misli o branju - branje

06.07.2013 | Avtor: Jim Rohn | Gabriel Zaid | Lewis Timberlake

Branje


"Brati in ne razumeti je kakor loviti in ničesar ne uloviti."  (Carlo Goldoni)
 
"Dosti moramo brati, vendar ne česarkoli."  (Plinij)

"Kot mladenič sem skoraj vedno bral zato, da bi se kaj naučil, danes pa berem, da bi pozabil." ( Giovanni Papini)

"Malce branja vsak dan bo za posledico imelo bogastvo zelo dragocenih informacij v zelo kratkem časovnem obdobju."   (Jim Rohn)

"Branje je bistveno za tiste, ki težijo k temu, da bi se dvignili nad povprečnost."   (Jim Rohn)

"Ne smemo dovoliti, da bi karkoli stalo med nami in knjigo, ki bi lahko spremenila naše življenje."   (Jim Rohn)

"Obstaja zelo majhna razlika med nekom, ki ne zna brati, in nekom, ki ne želi brati. Rezultat obojega je neznanje."   (Jim Rohn)

"Tisti, ki berejo, vidijo dvakrat dlje." -  (Meander)

"Če bi človek vsak dan prebral po eno knjigo, bi zanemaril branje štirih tisoč knjig, ki bi izšle isti dan. Z drugimi besedami bi se knjige, ki jih ne bi prebral, kopičile štiri tisočkrat hitreje kot tiste, ki bi jih prebral, njegova nevednost pa bi naraščala hitreje kot njegovo znanje."  (Gabriel Zaid)

"Nikoli v življenju nisem srečal uspešnega človeka, ki ne bi bil obenem tudi strasten bralec."  (Lewis Timberlake)

"Če se zares želite premakniti naprej in vzeti življenje v svoje roke, vam svetujem, da vsako jutro vstanete pol ure prej kot običajno - še preden vstanejo vaši otroci, preden začne zvoniti telefon in preden nekdo prižge radio. Te pol ure si vzemite čas za branje; berite predvsem poučno, koristno in spodbudno čtivo."  (Lewis Timberlake)

"Z rednim branjem si bogatite duha in vračate voljo do življenja."  (Lewis Timberlake)

"Ko prebirate zgodbe o ljudeh, ki so premagali težave, velike ovire in nemogoče situacije, se lahko iz njihovih izkušenj naučite, kako zbrati voljo in izbojevati bitko. Branje takih stvari vam daje moč za življenje in voljo do dela, ki ga morate opraviti."  (Lewis Timberlake)

"Ko se znajdete v težavah, si z branjem pozitivnih, spodbudnih besed črpate moč in dobivate pogum za naprej."  (Lewis Timberlake)

"Svoboda in sreča, ki ju doživljamo pri branju, nas zasvojita, in moč izročila je prav  v takem doživljanju, ki navsezadnje poskrbi, da vsaka novost postane svoj lastni sovražnik."  (Gabriel Zaid)

"Branje osvobaja bralca in ga prestavi od branja knjige k branju samega sebe in življenja na splošno."  (Gabriel Zaid)


Ključne besede: misli citati navedki izreki reki odlomki iz knjig branje o branju beremo  knjižnica o knjižnici knjiga o knjigi knjigarne življenje  osebnostna rast  misli vezi lepa misel modrosti modre misli pisatelji Vsak posameznik bi moral imeti vse, kar lahko prispeva k moči, eleganci, lepoti in izobilju življenja.
Igrive, vzpodbudne in prijazne pesmice spremljajo tople, domiselne, izvirne ilustracije.
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
O čemer lahko sanjaš, lahko tudi uresničiš!

(Walt Disney)