Misli o hvaležnosti

Misli o hvaležnosti

05.07.2013 | Avtor: dr. Jože Urbanija | Daphne Rose Kingma | Eckhart Tolle | Beverly Sallee | Mary Jane Ryan

 Hvaležnost
 
"Zahvala poraja ljubezen. Je razumevanje, da nas ima nekdo rad, da nam iz obilja svojega duha podarja nekaj, kar potrebujemo, da smo počaščeni, ker nas jasno zaznava."  ( Daphne Rose Kingma)

"Zahvala izraža hvaležnost do sebe, ki je bila do nas zelo velikodušna in nam hkrati omogoči - kar je še pomembneje - da nas sam dar spremeni."   ( Daphne Rose Kingma)

"Komu se morate zahvaliti? Čemu? Kako ste se spremenili zaradi tistega, kar vam je bilo podarjeno?"   ( Daphne Rose Kingma)

"Izraziti hvaležnost. Izpovedati jo. Tako, povsem iz srca. Izpovedati jo takrat, ko jo iskreno začutiš. Brez leporečja in narejenosti. Razodeti jo v vsej resnici, čisto odprto, tako kot se zjutraj razpre nebo in obsije z novo zarjo vso zemljo, brez pridržkov in senc." (Jože Urbanija)

"Izraziti hvaležnost brez besed. Saj tiste popolne hvaležnosti pač ne moremo ujeti v besede. Sploh pa ne v tiste neštetokrat izgovorjene besede, ki so že vse obrabljene in so podobne robovom stopnic, ki vodijo v zgornja nadstropja oblasti, časti in slave. Začutiti torej hvaležnost tako, da prevzame vsega človeka do zadnjega vlakna."  (Jože Urbanija)

"Ko srce začuti, da je za sencami dnevnih dogajanj vse tako, kot mora biti, potem duša vzdrhti v radosti. Potem se prerodi v radostno hvaležnost, v zahvalo, v brezmejno veselje."  (Jože Urbanija)

"In srce človeško se razširi v objem, ki sega od enega konca sveta do drugega ter vsemu, kar je kadar koli bilo, je in bo, radostno reče: hvala!"   (Jože Urbanija)


"Hvaležnost je protistrup zagrenjenosti in zameri."  (Sharon Huffman)

"Hvaležnost je notranja svetloba, s katero lahko osvetlimo svojo dušo. Bolj ko smo hvaležni, več svetlobe izkusimo in bolj jo izžarevamo v svet."   (Sharon Huffman)

"Hvaležnost krepi zdravje. Ko začutite hvaležnost, sproščate v telo endorfine in porajate zdravje."  (Sharon Huffman)

"Zaradi hvaležnosti se počutimo dobro."  (Eckhart Tolle)

"Kdor ni hvaležen v malem, tudi v velikem ne bo." (Estonski pregovor)

"Hvaležnost razkrije polnost življenja. Spreobrne tisto, kar imamo, v zadostno in ne samo to - spreobrne zanikanje v sprejetje, nered v red, zmedo v jasnost ... Hvaležnost da smisel naši preteklosti, prinese mir današnjemu dnevu in ustvari vizijo jutrišnjega dne."  (Melody Beattie)

"Zavestno gojenje hvaležnosti je duhovno potovanje,  na katerega se podamo, ko se ozremo naokrog in spoznamo, kakšne pozitivne učinke hvaležnost poraja."  (Eckhart Tolle)

"Ko začenjamo razumevati darove hvaležnosti, spoznamo, da nam hvaležnost ni nedosegljiva in tuja, temveč je del spontanega radostnega izraza naše dovršene človeškosti."  (Eckhart Tolle)

"Hvaležnost nas povezuje z duhom."  (Eckhart Tolle)

"Če je edina molitev, ki jo v vsem svojem življenju izgovarjate, hvala, bo to zadostovalo."   (Eckhart Tolle)

"Všeč mi je rahločutnost takšne izmenjave, ki je prirojena duhovnosti Indijancev. Kadarkoli nekdo želi nečemu vzeti življenje - jelenu, drevesu - ponižno prosi za dovoljenje Duha, ki prebiva v živali ali rastlini, in se mu zahvali za njegovo pripravljenost, da daruje lastno življenje. Včasih naprimer v zameno darujejo prgišče koruze ali tobaka. S takšnim dejanjem obe strani priznata, da je bilo nekaj dano in sprejeto."  (Mary Jane Ryan)

"Nekega dne sem sedela v kavarni, čakajoč na prijateljico, ko sem opazila, da se sosednji mizi pribliuje ženska srednjih let, ki spretno žonglira s tremi skodelicami kave na prepolnem pladnju. Dve izmed skodelic je nato podala tam sedečima gospodoma. 'Hvala,' je rekel eden od njiju. 'Malenkost,' je odvrnila in mu namenila tako žareč nasmeh, da sem v kosteh čutila, da ji je ta preprost izraz pozornosti prinesel zadovoljstvo in jo celo osrečil." (Mary Jane Ryan)

"Bodite hvaležni za osebe z močno voljo in samomotivacijo." (Beverly Sallee)
Ključne besede: misli citati navedki izreki reki odlomki iz knjig hvaležnost o hvaležnosti,i življenje osebnostna rast motivacija  misli verzi lepa misel modrosti modre misli pisatelji  Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ljubezni ne črkuješ, ljubezen čutiš.

A. A. Milne