Misli o modrosti

Misli o modrosti

03.07.2013 | Avtor: Lao Ce | Konfucij | Kahlil Gibran | Marlo Morgan | Rudi Kerševan 
Modrost, modrec

"Če hočeš imeti znanje, vsak dan dodaj kaj. Če te mika postati moder, vsak dan kaj odvzemi." - Lao Ce

"Glave so najmodrejše, kadar so hladne, srca pa najmočnejša, kadar bijejo za plemenite ideje." - Ralph J. Bunche

"K modrosti vodijo tri poti: premišljevanje, najplemenitejša vzgoja (najlažja) in izkušnja (najneprijetnejša pot)." - (Konfucij)

"Kdo je modrec? Tisti, ki se uči od vsakogar." - Talmud

"Modrec je le redkokdaj zvit" - Marie von Ebner Eschenbach

"Modrec ne pozna veliko stvari; tisti, ki pozna veliko stvari - ni modrec." - Lao Ce

"Modrec več priložnosti ustvari, kot jih najde." - Francis Bacon

"Modrost prinaša duševni mir." - Adil Jakubov

"Modrost se poraja iz napak; zavedaj se jih in se iz njih uči." - J. Jelinek

"Na svetu ga ni boljšega očiščevalca, kot je modrost." - Bhagavadgita

"Ne vračajmo norost za norost, ampak modrost za modrost, in položaj se bo slej ali prej znašel v naših rokah." - Mahatma Gandhi

"Poznati druge, je modrost, poznati samega sebe pa vrhovna modrost." - Lao Ce

"Pametni ljudje si prihranijo tudi kaj za jutri in ne tvegajo, da bi nosili vsa svoja jajca v eni košari." - Miguel de Cervantes

"Modri so prišli k vam, da bi vam prinesli svojo modrost. Jaz sem prišel zato, da zajamem iz vaše modrosti.; in glejte, našel sem to, kar je važnejše od modrosti. To je plamen duha v vas, ki se vedno bolj razplamteva." (Kahlil Gibran)

"Modrost je s spoznanjem oplemenitena misel." (Rudi Kerševan)

"Modri ljudje ne sprašujejo veliko, ker nočejo veliko vedeti, zato malo govorijo, ker nimajo kaj povedati. Ali: Kdor bi rad bil moder, mora malo vedeti." ( Rudi Kerševan)

"Modrost ni vedenje. Vedenje je znanje, ki ga je moč pridobiti iz mnogih virov: knjig, šol, občil, izkustev. Meri se z inteligenčnim količnikom. Človek je lahko izjemno inteligenten, čeprav nima niti grama modrosti. Modrost je uporaba vedenja, je namerna, izbirna odločitev za neko delovanje ali nedelovanje, upoštevaje blagor vseh vpletenih." (Marlo Morgan)
Ključne besede: misli modrost modrec pamet o modrosti  afirmacije  misli citati navedki lepa misel modre misli lepe misli  misli verzi izreki  Poučna naravoslovna slikanica mladim bralcem na preprost in razumljiv način predstavi planet Zemljo in njeno umeščenost v naš sončni sistem.
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne moremo živeti samo zase. Tisoče vlaken nas povezuje s sočlovekom; in po teh vlaknih tečejo naša dejanja proč, kot vzroki in se k nam vračajo, kot posledice.

Herman Melville