Misli o osamljenosti

Misli o osamljenosti

02.07.2013 | Avtor: Rudi Kerševan | Thich Nhat Hanh | John O'Donohue | Peter O'Connor

Osamljenost, samota

"Rad imam obilen zajtrk, razkošno kosilo in tudi večerji se težko odpovem. Če pa ni nikogar ob mizi, ko obedujem, bi najrajši vzel skorjo kruha, se skril kot prestrašena ptica pod grm, bil bi srečnejši kot sam ob polni mizi najboljših dobrot." (Rudi Kerševan)

 "Osamljenost je kot megla na zemlji. Turobna in pusta sivina." (Rudi Kerševan)

"Jaz sem sam. Tako sam, da bi zaledenela deževna kapljica v poletnem dnevu, če bi zaznala mojo samoto." (Rudi Kerševan)

"Ko ostane človek brez svojih najdražjih, potuje po neskončnih poteh spominov, ob katerih so cvetovi brez vonja in brez barv." (Rudi Kerševan)

"Ne bojim se ničesar. Ne življenja in ne smrti. Samo en strah me še preveva: da brez ljubezni moral bi živeti." (Rudi Kerševan)

"Če ne bom nikoli več ljubil ženske, okusil njenih ustnic, se dotikal njenih prsi in srečen v jutru kot topel veter čez pobočja božal ji telesa, mi vseeno bo, ko slišal bom, kako ostrijo giljotino in videl, kako se v vrsto zbirajo pogrebci. Pripravljen bom, ničesar več ne bo, za kar bi še živel." (Rudi Kerševan)

"Čeprav sem kralj svobode in vladar svojega življenja, bi velikokrat najraje bil zapornik in služabnik nekomu." (Rudi Kerševan)


"Neko jutro sonce ni in ni vzšlo. Izza gore, kjer je običajno vzhajalo, se je močno svetlikalo. Odšel sem tja in zagledal sonce, ki je padlo na tla. Tak je videti človek, ki je poln ljubezni, a je nima komu dati." (Rudi Kerševan)

"Ko mine ljubezen, se nebo dvigne tako visoko, da so zvezde, na katere bi še včeraj z lahkoto odpotovali, tako daleč, da niti ne pomislimo več, kako bi do njih odšli." (Rudi Kerševan)

"Izjoči se, ko mine ljubezen, a ne joči do večera." (Rudi Kerševan)

"Ko pademo v globoko temno jamo in otipavamo hladne stene, ne obupajmo: Sonce ne obkroži Zemlje samo zato, da jo osvetli in ogreje, tudi zato, da razpošlje svoje žarke v temne sobe naše duše, da nas prebuja, da nam sporoča: dan je, odprite oči." (Rudi Kerševan)

"Razočaranje naj ne bo konec upanja, ampak še večja moč za ponovno upanje." (Rudi Kerševan)

"Kdor bi rad ustavil solze, naj odvrže žepne robčke in se odpravi proti vzhodu, kjer se rojeva jutro, da čimprej zagleda novi dan." (Rudi Kerševan)

"Ne počutite se osamljeni. Le odpreti se morate podpori, ki je povsod okoli vas in v vas samih." ( Thich Nhat Hanh )

"Brez ljubezni začne vse trdeti. Na svetu ni nič bolj osamljenega kot tisto, kar je otrdelo ali pa postalo hladno."   (John O'Donohue)

"Ljudje, ki živjo samotarsko življenje, v svoji potrebi po ljubezni pogosto naletijo na veličasten notranji izvir. Naučijo se prebuditi globok vrelec ljubezni v sebi."   (John O'Donohue)

"Če ugotovimo, da je naše srce otrdelo, je eno od daril, ki bi si ga morali podariti, prav ta notranji vrelec. Povabiti bi ga morali, naj se osvobodi. Delati lahko začnemo na sebi in odstranjevati blato in pesek iz izvira, tako da bo zdravilna voda začela postopoma pronicati skozi otrdelo prst našega srca. Potem bo v nas zacvetel čudež ljubezni."  (John O'Donohue)

"Tako zelo se bojimo samote, pa je res tako strašna? Tu spoznavam, da ni. Nikogar ni, ki bi mi govoril, kako naj živim in kaj naj potrebujem, da bi bil srečen, in prvič v življenju razmišljam s svojo glavo." ( Peter O'Connor)Ključne besede: misli citati navedki modre misli lepe misli samota osamljenost o osamljenosti biti sam  težave problemi o težavah,misli verzi Rudi Kerševan spomini otožnost žalost nesrečna ljubezen poetičnost Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Če imate smisel za oblikovanje, željo po 3D modeliranju in animiranju, potem si le vzemite čas in prelistajte knjigo. Gotovo boste našli nasvete, prikaz dela in še kaj, kar vam bo pomagalo vstopiti v 3D svet ...
Naučimo se risati živali v preprostih štirih korakih. Za risarje od 3 - 99 let!
Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Jaz iščem samo eno - da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Pablo Picasso