Misli o pomembnosti

Misli o pomembnosti

18.08.2013 | Avtor: dr. Jože Urbanija | John C. Maxwell | Polona Dominik za OE Skala

»Drevo obrodi tisoče semen. Toda le iz nekaterih bodo vzklila nova drevesa. So ta bolj pomembna od tistih, ki se spremenijo v rodovitno zemljo in omogočajo nekaterim, da vzklijejo in zrastejo v drevo? Če ta druga semena ne bi umrla in postala plodna zemlja, tudi ona druga ne bi zrasla v drevo.  Vse je pomembno, le smisel je potrebno odkriti."  (Jože Urbanija)
 
"Vse ima svojo pomembnost glede na nekaj drugega. Vse? Vse razen tistega, od katerega je vse odvisno. "Kamen, ki ga ljudje zavržejo, lahko postane vogelni kamen." Misel, ki sem jo izrazil in potem pozabil, je nekomu postala najpomembnejša v življenju. In velike besede, izgovorjene na odrih in v parlamentih, sprhnijo ..."   (Jože Urbanija)

"Ne morete preceniti nepomembnosti skorajda vsega, to načelo imam zelo rad. Čeprav gre za pretiravanje, je treba povedati naslednje: William James je dejal, da je srčika modrosti »umetnost vedenja, kaj spregledati.«  Nepomembni, povsem zemeljski problemi nam jemljejo preveč časa. Premnogi živijo za napačne stvari." (John C. Maxwell)

"Prešinilo me je tudi dejstvo, da če tako majhnim in lepim stvarem namenim toliko besed in pozornosti, jim dam pomembnost in potem lahko čisto zasenčijo tisto negativno, kar se dogaja okoli nas, kar nam jemlje energijo in notranji mir. Vedno obstajata dve strani, odvisno je le, kateri dam moč." (Polona Dominik)

"Posameznik, ki je klonil preizkušnjam blišča, pomembnosti, slave, karakternosti …. je ostal v povprečju, ne glede na morebitni visoki status. Povprečje rojeva povprečje. Prav tako materializacije. In obratno." (Lucija Mulej)
 


Ključne besede: misli citati navedki izreki reki pomembnost pomembno pomen pomeniti misli verzi modre misli lepa misel razmišljanja zrno modrosti V knjigi Uresniči svoje želje je nekaj najučinkovitejših učenj, ki vam bodo pomagala v vsakdanjem življenju
Osupljiva dejstva o eteričnem sevanju, magnetizmu, o miselnih formah in kako le te vplivajo na ljudi, o auričnih barvah, o psihični zaščiti...
Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
Visoko v gorah je desetletni pastirček Tonček pasel svoje ovčice. Vsako jutro je zgodaj vstal in jih preštel.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost ni narejena za kogarkoli, a je hkrati za vse.

Piet Mondrian