Misli o starosti

Misli o starosti

29.06.2013 | Avtor: John O'Donohue

Starost    
 


"V starosti imajo zdravi samo eno željo, da bi bili mladi, bolni, da bi bili zdravi."  (John O'Donohue)

"Ker je starost vse pogosteje in vse močneje trkala na moja vrata, sem jih poskušal odpreti. Od takrat živim z najneprijetnejšim podnajemnikom, ki vse bolj postaja moj gospodar."  (John O'Donohue)

"Odkar sem se postaral, se v ogledalu ne ogledujem več. V sobi imam posodo z vodo, v kateri si ogledujem obrise svojega obraza. Ker zmorem bujno domišljijo in vrhunsko laž, se z lahkoto prepričam, da imam mladosten obraz."  (John O'Donohue)

"V starosti smo tako utrujeni, da bi najraje zaspali. Ko se nam želja uresniči, si tega ne želimo več."  (John O'Donohue)

"Pri tistih ljudeh, ki se jim začnejo procesi staranja v glavi, so vsa zdravila neučinkovita."  (John O'Donohue)

"Vse mladosti in vse lepe starosti prehitro minejo."  (John O'Donohue)

"Vsak dan smo starejši za en dan in eno uro. Pojasnilo: Hitreje se staramo, kot si mislimo."  (John O'Donohue)

"Nočem takega obraza, se hudujo človek, ko se postara in se ogleduje v ogledalul potem pogleda za ogledalo in je nekaj časa dobre volje."  (John O'Donohue)

"Starost je čas dostojanstva. Čeprav je v nji želja po mladosti vedno prisotna, je njeno nasilno ohranjanje obešanje nedozorelih sadežev na orumenelo jesensko drevo."  (John O'Donohue)

"Postaral sem se v trenutku, ko sem se zbal, da se bom postaral."  (John O'Donohue)

"Definicije o starosti ni. Kdorkoli jo bo napisal, bo zgrešena, a tudi osovražen bo od starih ljudi, kot tudi od mladih, ko bodo stari."  (John O'Donohue)

"Starost je kot obrabljena obleka. Vendar: če je čista, zakrpana, zlikana in jo nosi človek, ki ljubi življenje, se z njo lahko ponosno razkazuje."  (John O'Donohue)

"V starosti človek doseže previdnost svoje skrajne meje, kar je razumljivo, ker napaka v starosti ni papirnat avionček, ki smo ga v otroštvu vrgli v zrak in če je pristal na tanki veji visokega drevesa, smo se lahkotno, kot veverica na njo povzpeli."  (John O'Donohue)

"Vsi se postaramo. Nekateri tako, da so stari, drugi tako, da so starejši."  (John O'Donohue)

"Upiranje starosti je težka borba. Vendar: bliže smo porazu, slajše so zmage."  (John O'Donohue)

"Borim se proti starosti z vsemi orožji, ki jih premore današnji svet, a sovražnik se mi smeje. V varnem zavetju časa me čaka, da mu padem v objem."  (John O'Donohue)

"Ko sem dobil obvestilo, naj se oglasim na uradu za staranje, ker se mi mladost izteka, sem nekaj dni popival in celo pomislil na nekaj hudega.
Danes pa se mi zdijo zareze in gube na ostarelem obrazu kot lepotni okraski. Ali: kdor zna prevarati sebe, si olajša bolečino."   (John O'Donohue)

"Bolj sem star, prej se zaljubim. Časa je malo, izkušenj veliko."  (John O'Donohue)

"Preden sem postal star, sem se dolgo ukvarjal z mislijo, da bi ostal mlad. Zdi se mi, da sem se pravilno odločil. Danes bi se mi vsi smejali."  (John O'Donohue)

"Jesen človeškega življenja je lahko čas velikega zbiranja. To je čas, ko poberemo sadove doživetij."  (John O'Donohue)

"Staranje nas vabi, naj se začnemo zavedati svetega kroga, ki daje zavetje našemu življenju. Ob času žetve lahko vse svoje pozabljene trenutke in doživetja zberemo ter jih objamemo kot celoto."  (John O'Donohue)

"Če nam uspe, da na staranje ne gledamo kot na propadanje telesa, temveč kot žetveni čas duše, bomo spoznali,  da je staranje lahko čas velike moči, pokončne drže in samozavesti."  (John O'Donohue)

" Spoznanje, da je žetveni čas duše del ritma štirih letnih časov, nas ob prihodu tega obdobja našega življenja lahko navda z občutkom mirne radosti."  (John O'Donohue)

"Čeprav se naše telo stara, pojema, postaja slabotno, krhko in bolno, krila duše okrog telesa stalno nežno objemajo to krhkost."  (John O'Donohue)

"Mladim se stari ljudje zdijo starodavni. Ko se začnemo sami starati, spoznamo, kako neverjetno hitro teče čas."  (John O'Donohue)

"Pravzaprav je edina razlika med mladim človekom na višku svojih moči in med zelo starim človekom, ki je že povsem betežen, čas."  (John O'Donohue)
Ključne besede: misli starost o starosti citati znani izreki življenje o življenju  misli verzi tretje življenjsko obdobje stari ljudje staranje misel jesen življenja zrela leta proces staranja John O'Donohue  Slikanica o prijateljstvu in radodarnosti ...
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Drobna zgodba o sončnici, ki se je iz kalčka razvila v velik, sončno rumen cvet
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Naredite lahko, kar je ustrezno, in kar si želite. Recite si: 'Ti lahko. Ti boš. Ti moraš.' Ko boste to spoznali, bo vse drugo enostavno.

(Orison Swett Marden)