Misli o strahu

Misli o strahu

29.06.2013 | Avtor: Paulo Coelho | William Walker Atkinson | Sergio Bambaren | Lewis Timberlake | Martin Kojc

 
Strah (Navedki, misli, citati)

- "Strašna je naša bojazen, da izgubimo to, kar imamo, naj gre za naša življenja ali naše nasade. Strah nas mine šele takrat, ko spoznamo, da je tako našo zgodbo kakor zgodbo sveta napisala ista roka." (Paulo Coelho)
 
-  "Tako kot želja pritegne stvari k posamezniku, ki si jih naslika v umu kot želeno stvar, tako mu bo strah pritegnil stvari, ki si jih je naslikal kot predmete strahu."( William Walker Atkinson)

- "Izogibajte se torej mislim-strahu, kot bi se izogibali strupene pijače, za katero veste, da bi vam zgostila in počrnila kri." (William Walker Atkinson)

-  "Misli strahu so osnova večine neuspehov in padcev v življenju."

- ""Ni ga hudiča, razen strahu." Pošljite torej hudiča nazaj, v prostor, kamor spada, ker če ga gostoljubno sprejmete, bo vaša nebesa spremenil v pekel, zato da bi se lahko počutil kot doma."

 *

 "Svetujem vam, da začnete delati tiste stvari, za katere čutite, da bi jih lahko storili, če se ne bi bali poskusiti. Lotite se prav teh stvari." (William Walker Atkinson)

*
- "Padec  v najgloblji obup ti daje priložnost, da odkriješ svojo resnično naravo. Podobno kot sanje, ki oživijo, ko najmanj pričakuješ, se bodo pojavili odgovori na vprašanja, ki jih ne moreš razvozlati. Naj tvoji notranji vzgibi utirajo pot modrosti in naj upanje razblinja tvoje strahove."  (Sergio Bambaren)

- "Odkrivanje novih svetov ne prinaša le sreče in modrosti, temveč tudi žalost in strah. Kako bi mogli ceniti srečo, ne da bi vedeli, kaj je žalost? Kako bi mogli doseči modrost, ne da bi se spopadli s svojimi strahovi? Veliki izziv življenja je premagati meje znotraj sebe, jih odriniti tja, kamor še v sanjah ne bi pomislili, da je mogoče." (Sergio Bambaren)

- "Strahu se predajamo lažje kot upanju." (Lewis Timberlake, Marietta Reed)

- "Strah je najmočnejša rušilna sila na svetu, saj zavira motivacijo, uničuje voljo, vas oropa zmožnosti, da bi ljubili, vam izbriše vse želje, upanja ter načrte in povzroča skrb, spodbuja dvome ter daje občutek odtujenosti in izgube." (Lewis Timberlake, Marietta Reed)

- "Kot posledica strahu se v naših možganih kopičijo podobe stvari, ki jih ne želimo doživeti. Ko se nam te stvari res začnejo dogajati, nismo nad njimi niti malo presenečeni." (Lewis Timberlake, Marietta Reed)

- "Ko pričakujete neuspeh, ga boste tudi dobili, zato ne kopičite v mislih podob o stvareh, ki si jih ne želite doživeti." (Lewis Timberlake, Marietta Reed)


- "Strah je temnica, v kateri se razvijajo "negativi"; če bi v življenju radi uspeli, se morate oklepati "pozitivnih" stvari." (Lewis Timberlake, Marietta Reed)

- "Strah lahko premagate samo s trdno voljo in zaupanjem v lastne sposobnosti" (Lewis Timberlake, Marietta Reed)

- "Strah pomeni, da delujemo v skladu s stvarmi, ki si jih v resnici ne želimo, zaupanje vase pa pomeni ravno nasprotno. Pomeni, da sledimo stvarem, ki bi jih radi doživeli." (Lewis Timberlake, Marietta Reed)


"Noben strah ni utemeljen."  ( Martin Kojc)

- "Strah pred nečim poraja občutek nemoči zoper to nekaj. Budi torej neko negativno predstavo, ki uresniči ravno to, česar se bojimo."  ( Martin Kojc)

- "Strah, ki nastaja iz popolne nevednosti, je človekov največji sovražnik in masovno osvaja svoje žrtve. Človeka, ki zaupa prihodnosti, ne more doleteti nič nezaželenega."  ( Martin Kojc)

- "Človek, ki udarcem usode (neuspehom, boleznim, nezgodam) brez strahu in mirno zre v oči, razvija magično moč, ki vse te nevarnosti že v kali zatre."  ( Martin Kojc)

- "Strah najhitreje obvladamo, če se ne zmenimo zanj." ( Roger Fritz)

- "Razlika med junakom in strahopetcem je en korak stran. "( Roger Fritz)

- "Dvom in strah, to sta naša najhujša sovražnika." ( Roger Fritz)
Ključne besede: strah o strahu osebnostna rast svoboda o svobodi življenjske modrosti misli izreki navedki citati misli verzi lepe misli modrosti afirmacije pozitivne misli neuspeh uspeh Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
Grenko sladka mikropoezija
Poučna slikanica GLEJ, ŽABA! je natisnjena z velikimi tiskanimi črkami. Mladim bralcem predstavlja življenjski krog žabe in nekaj njenih značilnost.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Uspeli boste, če se nikoli ne boste predali. Ko vam je najtežje, poskusite še enkrat.

(Jeff Keller)