Modra barva

Modra barva

12.06.2006 | Avtor:
"Simbolika modrine: modrost, inteligentnost, nesmrtnost, neskončnost, globinskost, vzvišenost, poduhovljenost, mistika. "

Modra spada med osnovne barve. Njej nasprotna je rumena barva, zmes obeh pa je zelena, ki združuje lastnosti obeh. V naravi je razprostranjena v sinjini neba, ki se odslikava v vodi.

Simbolika modrine: modrost, inteligentnost, nesmrtnost, neskončnost, globinskost, vzvišenost, poduhovljenost, mistika.

Njene psihološke asociacije: jasno, sveže, lahkotno (barva atmosfere), prozorno, zračno, oddaljeno, tiho, mirno …

Fiziološki učinki modrine: umirja srčni utrip, zmanjšuje ritem dihanja, pomirja, spodbuja k umski aktivnosti, introspekciji, zbranosti, usmerja navznoter - pravijo ji barva miru in počitka. Kot signalna barva opozarja ..

Več o modri barvi & zaznavanju barv s psihološkega vidika v knjigi > Človekova aura & Psihološko zaznavanje barvKljučne besede: barve  barvni odtenki  človekovo doživljanje  Alfons Rosenberg  Lüscher  moč barv  modra barva  modrina  psihologija barv  simbolika barv  simbolni pomeni  svetloba  zaznavanje Računalniški priročnik
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
2 knjigi: 1. Kneippova domača lekarna, avtor Sebastian Kneipp & 2. Prehrana in zdravje, avtor Rudolf Steiner
Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Senca je barva, tako kot svetloba, vendar ne tako sijajna; svetloba in senca sta le povezava dveh tonov.

Paul Cezanne