Možgani kot orodje uma

Možgani kot orodje uma

30.12.2017 | Avtor: William Walker Atkinson
"Razpolagamo z milijoni neizkoriščenih možganskih celic, ki čakajo, da jih kultiviramo. Le malo jih dejansko uporabljamo. Nekaterim celicam dopustimo počitek, uporabljamo pa druge celice. "

Nova psihologija posreduje sporočilo, da smo ljudje sami gospodarji svojih čustev in občutkov, in ne njihovi sužnji. Navaja, da se lahko možganske celice razvijajo, kar se na podlagi volje odrazi po ustreznih linijah, in da se bodo umaknile stare možganske celice, ki so se tako neprijetno odrazile, zmanjšala pa se bo tudi potreba po njihovi uporabi. Ljudje lahko presežejo sami sebe in popolnoma spremenijo svojo naravo. To ni le prazna teorija, ampak delujoče dejstvo, ki se je izkazalo pri tisočih ljudeh in ki prihaja vse bolj v ospredje človeštva.

Ni pomembno, katero teorijo uma zagovarjamo, priznati moramo, da so možgani organ in orodje uma. Vsaj na naši stopnji bivanja moramo upoštevati, da je to tako. Možgani so kot čudovit glasbeni instrument, ki ima na milijone možnosti, na podlagi katerih lahko zaigra neštete zvokovne različice. Na ta svet smo prišli s težnjami, temperamenti in nagnjenji, ki jih lahko pripisujemo dednosti ali se sklicujemo na teorije prejšnjih življenj, dejstvo pa ostaja nespremenjeno. Kot kaže, se nekateri sprožilci lažje odzovejo na naš dotik kot drugi. Nekatere note zazvenijo, ko tok sedanjih okoliščin potegne čez strune. Spet druge note ne vibrirajo tako zlahka. Ugotovimo, da ko delujemo tako, da z močjo volje zmanjšamo vpliv nekaterih teh dobro odzivnih strun, težje bodo zazvenele in manj bodo dovzetne za vznemirljive vplive prehodnih okoliščin. Če pa pozornost namenimo tistim drugim strunam, ki niso oddajale jasnih tonov, jih bomo kmalu dobro uglasili za delovanje; njihovi harmonični toni bodo jasno zveneli in bodo preglasili manj prijetne zvoke.

Razpolagamo z milijoni neizkoriščenih možganskih celic, ki čakajo, da jih kultiviramo. Le malo jih dejansko uporabljamo, kljub temu pa nekatere od njih delujejo do smrti. Nekaterim celicam dopustimo počitek, uporabljamo pa druge celice. Možgane lahko izurimo in kultiviramo na način, ki je nedoumljiv nekomu, ki ni seznanjen z zadevo. Mentalno vedenje se s pomočjo volje lahko dosega, kultivira, spreminja in opušča. Nobenega opravičila ni več za to, da bi ljudje izražali neprijetna in škodljiva mentalna stanja. Zdravila nosimo v svojih rokah.

Več o tem si lahko preberete v knjigi >>> Vibracije misli

 


Ključne besede: William Walker Atkinson misli mišljenje volja navade um možgani motivacija osebnostna rast psihologija samoregulacija samozavest samopomoč možganske celice Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Ta izjemna knjiga vsebuje 23 nadvse navdihujočih poglavij, ki bralca motivirajo in vzpodbujajo k finančni svobodi
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če ne uspeš prvič, poskušaj in poskušaj znova.

(William Edward Hickson)