Na skritem papirju odkrili dve neobjavljeni pesmi Sylvie Plath

Na skritem papirju odkrili dve neobjavljeni pesmi Sylvie Plath

26.05.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Pesmi sta bili zapisani na papirju, skritem v avtoričinem zvezku.

Sylvia Plath je bila ameriška pisateljica in pesnica, avtorica melanholičnega romana Stekleni zvon, ki bo leta 2018 doživel tudi filmsko upodobitev.

Več kot 50 let po smrti Sylvie Plath, sta raziskovalca njene literarne zapuščine, akademika Gail Crowther in Peter Steinberg odkrila dve, še nikoli videni pesmi. Odkritje sta objavila v knjigi These Ghostly Archives : The Unearthing of Sylvia Plath, ki je izšla v tem mesecu.

Med brskanjem po pisateljičinih arhivih, sta akademika v starem zvezku Sylvie Plath našla skriti list papirja, na katerem sta bili natipkani dve pesmi, ki nista bili še nikoli objavljeni. Zapisani sta bili jeseni 1956, v obdobju, ko je Sylvia Plath ravno začenjala razmerje s pesnikom Tedom Hughesom. Avtentičnost pesmi sta akademika preverjala s pomočjo Photoshopa.

Pesmi nosita naslova 'To a Refractory Santa Claus' in 'Megrims'. Prva opisuje Slyvijino sanjarjenje o topli in sončni Španiji, druga pa je popolnoma nasprotno - melanholična.

Vsa nova odkritja iz življenja Sylvie Plath so objavljena v knjigi These Ghostly Archives : The Unearthing of Sylvia Plath (Fonthill Media, 2017).

Vir: Dazed

Ključne besede: Sylvia Plath pisateljica pesnica poezija pesmi Ted Hughes  Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Kje se mudi gospa Zima? Ali bo letos zamudila? Njena sestra gospa Jesen je že zdavnaj odšla iz mesteca na robu hriba.
Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Človekovo naravno stanje je veselje. Prav zaradi tega pa je veselje tudi posledica človekovega usklajenega ravnanja z naravo.

Jože Urbanija