Nad globalno segrevanje s podnebnim inženiringom

Nad globalno segrevanje s podnebnim inženiringom

12.07.2016 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik

S tehnologijo vbrizgavanja aerosola v stratosfero, bi CIA omilila globalno segrevanje.

John Brennan, direktor CIE, je pred Council of Foreign Relations, predstavil idejo o uporabi geoinženiringa, kot pomoč pri omejevanju globalnega segrevanja. Ideja o manipuliranju z vremenom že dalj časa buri duhove med zagovorniki teorij zarot. Brennan pa je z načrti CIE še bolj razburkal mnenje javnosti, ki je v njegovih besedah našla potrditev, da vlade v ozračje načrtno spuščajo kemične sestavine, in s tem spreminjajo vreme, čeprav še ni bilo uradno potrjeno, da bi se kdo ukvarjal s takšnim spreminjanjem vremena.

John Brennan je sicer predstavil tehnologijo vbrizgavanja aerosola v stratosfero. Z vnosom delcev aerosola v stratosfero bi odbijali sončno toploto, s tem pa omejili dvig globalne temperature.

Na globalno segrevanje imajo velik vpliv izpusti toplogrednih plinov. Brennan je ocenil, da bi gospodarstvo s takšnim podnebim inženiringom pridobilo več časa za opustitev fosilnih goriv, kar se bo za obvarovanje zemlje moralo zgoditi v vsakem primeru.

Celoten govor Johna Brennana lahko v angleškem jeziku preberete tukaj.

Vir: Finance in spletna stran CIA
Foto: wikipedia

Ključne besede: vreme uravnavanje vremena podnebne spremembe geoinženiring podnebni inženiring aerosol tehnologija ekologija toplogredni plini varovanje okolja  Grenko sladka mikropoezija
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Ta knjiga vam bo pokazala, kako biti v življenju srečnejši in kar je še pomembneje, kako izkoristiti to srečo, da bi postali uspešnejši.
Spoznavanje velikih in malih tiskanih črk slovenske abecede skozi igrivo opazovanje in prepoznavanje žuželk
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Edina oseba,katere vedenje lahko nadzorujemo,smo mi sami.

William Glasser