Najredkejša in najdražja znamka na svetu se vrača v Veliko Britanijo

Najredkejša in najdražja znamka na svetu se vrača v Veliko Britanijo

18.07.2021 | Avtor: B. O.


Znamko so poimenovali 'Magenta za en peni' in velja za Mono Lizo med znamkami in sveti gral filatelistov. Znamka je bila zadnje stoletje v lasti različnih zbirateljev v tujini. Zadnji lastnik jo je imel sedem let, sedaj pa se je odločil, da jo bo prodal.

Znamka 'Magenta za en peni' je najdragocenejša znamka na svetu. Podjetje Stanley Gibbons je zanjo odštelo vrtoglavih 7,3 milijona evrov. S tem nakupom pa se je znamka po skoraj 150 letih vrnila v Veliko Britanijo in bo na ogled v Londonu, v trgovini podjetja, ki jo je kupilo. Podjetje bo ljubiteljem filantropije in zbiralcem znamk nudilo možnost deljenega skrbništva te dragocene znamke.


Zgodovina znamke

Znamka izhaja iz leta 1856. Osmerokotna znamka je natisnjena na papir magenta barve, izdali pa so jo v Britanski Gvajani. Na znamki je prikazana jadrnica s tremi jambori in napis Damus Petimus Que Vicissim. V prevodu 'Damo in pričakujemo v zameno'. Znamka je edina ohranjena iz te serije.


Ključne besede: filantropija znamka znamke zbirateljstvo London Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Grenko sladka mikropoezija
S pomočjo organskega vrtnarjenja si lahko pridelamo zdravo zelenjavo in sadje na naraven način.Priročnik za sonaravno eko vrtnarjenje.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Ne bojim se neviht, kajti med nevihtami se učim krmariti svojo ladjo.

Louisa May Alcott