Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

17.04.2022 | Avtor: B. O.


V berlinskem živalskem vrtu so najstarejši znani gorili na svetu, Fatou,  pripravili riževo torto s sadjem. Fatou je zahodna nižinska gorila, ki sicer velja za kritično ogroženo podvrsto goril. Fatou velja za najstarejšo znano gorilo na svetu.

Berlinski živalski vrt je na omrežjih sporočil, da je njihova "Dama gorila dopolnila 65 let in tako postala najstarejša gorila na svetu." Praznovanje rojstnega dne ne more miniti brez torte, zato so tudi Fatou obdarili s pravo tradicionalno torto iz riža, okrašeno s sadjem in jagodičjem.

Fatou je edina žival v berlinskem živalskem vrtu, ki je bila rojena v divjini in iz nje odvzeta. Fatou je bila pripeljana v berlinski živalski vrt leta 1959. Predtem jo je nek mornar prodal gostilni v Franciji za poplačilo računa, nato pa so jo pošiljali po Evropi dokler je naposled ni odkupil berlinski živalski vrt.

Zahodna nižinska gorila živi v nekaj afriških državah in sicer se zadržuje v gorskih gozdovih in nižinskih močvirjih. V ujetništvu gorile običajno dočakajo največ 50 let starosti.

Ključne besede: gorila živalski vrt ujetništvo rojstni dan zahodna nižinska gorila  Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Pia always jumped to look for the blueberries, whether it was the summer, autumn or winter. But in autumn and winter there were no blueberries on the bushes ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Resnična sreča je uživati sedanjost, brez skrbi na prihodnost.

Seneka