Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

17.04.2022 | Avtor: B. O.


V berlinskem živalskem vrtu so najstarejši znani gorili na svetu, Fatou,  pripravili riževo torto s sadjem. Fatou je zahodna nižinska gorila, ki sicer velja za kritično ogroženo podvrsto goril. Fatou velja za najstarejšo znano gorilo na svetu.

Berlinski živalski vrt je na omrežjih sporočil, da je njihova "Dama gorila dopolnila 65 let in tako postala najstarejša gorila na svetu." Praznovanje rojstnega dne ne more miniti brez torte, zato so tudi Fatou obdarili s pravo tradicionalno torto iz riža, okrašeno s sadjem in jagodičjem.

Fatou je edina žival v berlinskem živalskem vrtu, ki je bila rojena v divjini in iz nje odvzeta. Fatou je bila pripeljana v berlinski živalski vrt leta 1959. Predtem jo je nek mornar prodal gostilni v Franciji za poplačilo računa, nato pa so jo pošiljali po Evropi dokler je naposled ni odkupil berlinski živalski vrt.

Zahodna nižinska gorila živi v nekaj afriških državah in sicer se zadržuje v gorskih gozdovih in nižinskih močvirjih. V ujetništvu gorile običajno dočakajo največ 50 let starosti.

Ključne besede: gorila živalski vrt ujetništvo rojstni dan zahodna nižinska gorila  Spoznajte drobceno kresničko Sijo in njeno prijateljico, pikapolonico Lili!
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Tam daleč, v ledeno mrzlih krajih, kamor vroči sončni žarki nikoli ne posijejo, se razteza dežela sneženega moža
Grenko sladka mikropoezija
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Spremembe in napredek so le redko darila od zgoraj. Prihajajo iz bojev od spodaj.

Noam Chomsky