Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

17.04.2022 | Avtor: B. O.


V berlinskem živalskem vrtu so najstarejši znani gorili na svetu, Fatou,  pripravili riževo torto s sadjem. Fatou je zahodna nižinska gorila, ki sicer velja za kritično ogroženo podvrsto goril. Fatou velja za najstarejšo znano gorilo na svetu.

Berlinski živalski vrt je na omrežjih sporočil, da je njihova "Dama gorila dopolnila 65 let in tako postala najstarejša gorila na svetu." Praznovanje rojstnega dne ne more miniti brez torte, zato so tudi Fatou obdarili s pravo tradicionalno torto iz riža, okrašeno s sadjem in jagodičjem.

Fatou je edina žival v berlinskem živalskem vrtu, ki je bila rojena v divjini in iz nje odvzeta. Fatou je bila pripeljana v berlinski živalski vrt leta 1959. Predtem jo je nek mornar prodal gostilni v Franciji za poplačilo računa, nato pa so jo pošiljali po Evropi dokler je naposled ni odkupil berlinski živalski vrt.

Zahodna nižinska gorila živi v nekaj afriških državah in sicer se zadržuje v gorskih gozdovih in nižinskih močvirjih. V ujetništvu gorile običajno dočakajo največ 50 let starosti.

Ključne besede: gorila živalski vrt ujetništvo rojstni dan zahodna nižinska gorila  Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Zgodba o karieri, o modri babici in diamantih na dvorišču
Le kaj se je zgodilo? Dragi mladi bralec, več ti bo povedala kar tale mala zgodbica ...
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pokaži mi moža s tetovažo in pokazal ti bom moža z zanimivo preteklostjo.

Jack London