Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

Najstarejša znana gorila dopolnila 65 let

17.04.2022 | Avtor: B. O.


V berlinskem živalskem vrtu so najstarejši znani gorili na svetu, Fatou,  pripravili riževo torto s sadjem. Fatou je zahodna nižinska gorila, ki sicer velja za kritično ogroženo podvrsto goril. Fatou velja za najstarejšo znano gorilo na svetu.

Berlinski živalski vrt je na omrežjih sporočil, da je njihova "Dama gorila dopolnila 65 let in tako postala najstarejša gorila na svetu." Praznovanje rojstnega dne ne more miniti brez torte, zato so tudi Fatou obdarili s pravo tradicionalno torto iz riža, okrašeno s sadjem in jagodičjem.

Fatou je edina žival v berlinskem živalskem vrtu, ki je bila rojena v divjini in iz nje odvzeta. Fatou je bila pripeljana v berlinski živalski vrt leta 1959. Predtem jo je nek mornar prodal gostilni v Franciji za poplačilo računa, nato pa so jo pošiljali po Evropi dokler je naposled ni odkupil berlinski živalski vrt.

Zahodna nižinska gorila živi v nekaj afriških državah in sicer se zadržuje v gorskih gozdovih in nižinskih močvirjih. V ujetništvu gorile običajno dočakajo največ 50 let starosti.

Ključne besede: gorila živalski vrt ujetništvo rojstni dan zahodna nižinska gorila  Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Vselej se trudite izboljšati se in izboljšal se bo tudi svet okoli vas. Že danes sprejmite izziv življenja!

(Colin Turner)