Navidezna resničnost - Potovanje, ki to ni in letalo, ki ne leti

Navidezna resničnost - Potovanje, ki to ni in letalo, ki ne leti

15.08.2020 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Virtualni turizem


S pomočjo virtualne resničnosti se Japonci odpravljajo na potovanja po svetu, potovanja, ki to pravzaprav niso.

Zaradi svetovne zdravstvene krize, ki je marsikomu prekrižala mnoge načrte, tudi potovanja v oddaljene kraje sveta niso več tako preprosta kot pred izbruhom Covida 19.

Tokijsko podjetje First Airlines se je že pred nekaj leti lotilo zanimivega posla - ljudem namreč ponuja navidezna potovanja s pomočjo sodobne tehnologije.

Foto: Zajem zaslona


Posebnost takšnih virutalnih potovanj je v tem, da pravzaprav ne odpotujejo, ampak le nudijo vtis potovanja. Imitacija letala z letalskim osebnjem, ki streže prave obroke, nudi vtis letenja v prvem razredu. Po navideznem pristanku si nadenejo virtualna očala, ki projicirajo znana svetovna mesta in njihove znamenitosti.

Prijeten glas turističnega vodiča hkrati izčrpno pojasnjuje, razlaga in hvali lepote oddaljenih krajev.

Kot navaja Wikipedija, je navidezna resničnost ( navidezna realnost ) oblika računalniške simulacije, pri kateri ima udeleženec občutek da se nahaja v umetnem okolju. Udeleženec si okolje ogleduje skozi dva drobna televizijska zaslona (za vsako oko eden) vgrajena v vizir. Senzorji zaznajo premike udeleženčeve glave ali telesa, kar povzroči spremembo navideznega položaja gledanja.

Virtualna resničnost tako približa oddaljene destinacije ljudem, ki zaradi različnih razlogov ne morejo fizično potovati. Zanimanje za takšno obliko potovanj narašča, prav tako število ponudnikov raznih "navideznih storitev".

 

Ključne besede: virtualna resničnost virtual reality turizem navidezno potovanje Japonci Japonska svetovna mesta letalo pandemija Covid 19 Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Računalniški priročnik
Čudoviti svet preprostih sladkih dobrot, tistih, ki so priljubljene danes in tistih, iz časov naših babic, na katere ste že malo pozabili ...
Otroška igrivost in nagajivost sta skoraj brezmejni. In o tem pripoveduje ta slikanica.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Motivirani smo izključno s silami, ki izvirajo v nas samih

William Glasser