Nizozemci so se odločili: Holandija ali Nizozemska?

Nizozemci so se odločili: Holandija ali Nizozemska?

29.12.2019 | Avtor: B. O.

Ob imenu Holandija večinoma pomislimo na tulipane in mline na veter, ter lesene cokle. Marsikdo misli, da gre za samostojno državo. V resnici je Holandija le ena izmed nizozemskih pokrajin. Nizozemci so se sedaj odločili, da bodo deželo tulipanov nehali promovirati pod imenom Holandija, temveč le in izključno z imenom Nizozemska.

Gre za novo nizozemsko turistično strategijo, ki bo v veljavo stopila januarja.

Na vseh promocijskih izdelkih, spletnih straneh ipd., bo napis Holandija zamenjal napis Nizozemska. Njihova glavna obrazložitev je, da Nizozemska in Holandija ne smeta ostati sinonima, in želijo, da se ime Holandija opusti. Zakaj so torej vsa desetletja promovirali Holandijo, tudi sami ne vedo dovolj jasno, dejstvo pa je, da je bila promocija do sedaj več kot uspešna.

Za projekt zamenjave imena je Nizozemska namenila 200.000 evrov.


Fotografija: wikimedia

Ključne besede: Holandija pokrajina Nizozemska turizem identiteta tulipani Knjiga, v kateri živi sedem čarobnih pravljic.
Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Psička Pia se zelo rada sprehaja po gozdu. Poleg gozdnih živalic se med visokimi drevesi skriva nekaj, kar naravnost obožuje: sočni gozdni sadeži!
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Počutite se uspešne, verjemite, da ste uspešni in se postavite v položaj, ki zahteva prizanje in miselni tok bo vlekel k vam vse, kar potrebujete za vaš uspeh.

(Orison Swett Marden)