Nizozemsko mesto s-Hertogenbosch obeležuje življenje slikarja Hieronymusa Boscha

Nizozemsko mesto s-Hertogenbosch obeležuje življenje slikarja Hieronymusa Boscha

10.01.2017 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Mineva 500 let od Boscheve smrti in v nizozemskem mestu 's-Hertogenbosch se je zvrstilo mnogo nenavadnih ter čudovitih dogodkov, posvečenih življenju najpomembnejšega nizozemskega srednjeveškega slikarja.

Hieronymus Bosch (1450-1516) se je rodil, ustvarjal in umrl v tem majhnem nizozemskem mestu. Njegovo najbolj znano delo je triptih Vrt zemeljskih naslad, ki ga sestavljajo Raj na levi strani, Vrt naslad na sredini in pretresljivi Pekel na desni strani. Bosch je upodabljal predvsem grehe in človeške moralne pregrehe. Njegova dela so polna temačne domišljije, demonov, pol-živali, ki včasih vzbujajo tudi strah.

Med raziskovanjem mesta vas bodo presenetile čudaške figure, pol-živali, demonske figure, ki bodo igrale na harfe. Po mestu se bo odvilo stotine dogodkov, tudi nekatere restavracije bodo s posebnimi krožniki slavile življenje Hieronymusa Boscha.

Od aprila dalje se bo vožnja z ladjo po kanalih spremenila v vožnjo čudes in nenavadnosti. Razstava Boschevih reprodukcij bo od maja dalje na voljo v bivši cerkvi, ki je danes posvečena enemu najbolj čudaških ustvarjalcev 15. stoletja.

Čudaška in čudovita srečanja so v letošnjem letu v nizozemskem 's-Hertogenboschu zagotovljena.


Vir: Guardian
Foto: wikipedia / mesto
's-Hertogenbosch / Phillip Capper - https://www.flickr.com/photos/flissphil/365535887/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36635012

Priporočamo >> Knjige o slikarjih, v angleškem jeziku

Ključne besede: Hieronymus Bosch slikarji renesansa obletnica praznovanje Vrt zemeljskih naslad s-Hertogenbosch Nizozemska nizozemski slikarji, Sebastian Kneipp je bil utemeljitelj celostnega naravnega zdravljenja. Razvil je naravno obliko zdravilstva, ki vključuje zdrav način življenja, zdravo prehrano in zdravljenje z zdravilnimi rastlinami in vodo.
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Pravljica o nenavadnem prijateljstvu in preseganju omejitev ...
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Umetnost je harmonija, vzporedna z naravo.

Paul Cezanne