Novozelandsko mestece je zgradilo zasebni tunel za potovanje malih modrih pingvinov

Novozelandsko mestece je zgradilo zasebni tunel za potovanje malih modrih pingvinov

22.11.2016 | Avtor: Mavrični Mesečnik

Iz Nove Zelandije prihaja vzpodbudna novica o sobivanju ljudi z divjo živaljo. Lokalne oblasti majhnega novozelandskega mesta Otago so, skupaj z zasebnimi podjetji, zgradile zasebni tunelček, namenjem izključno majhnim modrim pingvinom. Tunel pelje do morja in pritlikave pingvine ščiti pred nevarnim prometom in radovednimi turisti, ki jih lovijo s fotoaparati.

Tunel so zgradili na obali Oamaru, ki leži na vzhodni obali Južnega Otoka. Namen tunela je pticam olajšati pot med gnezdiščem in območjem hranjenja - morjem.

Za pomoč majhnim pticam, se je združila celotna lokalna skupnost, zasebna podjetja so ponudila delo, material in nasvete. Tunel so zgradili na območju, kjer so pingvini tudi sicer prečkali prej še nevarno pot. Zato so morali delavci prestaviti cevi in električno napeljavo.

Modri pingvin je najmanjša vrsta pingvina na svetu. Zraste do višine 30 cm in tehtajo komaj 1 kg. Živi izključno v južnem delu Nove Zelandije in Avstralije.


Foto: By JJ Harrison (jjharrison89@facebook.com) - Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12200808

Ključne besede: Nova Zelandija modri pingvin Eudyptula minor tunel predor sobivanje živalstvo živali človek pritlikavi pingvin Slikanica Ko pride pomlad je oda temu letnemu času. Pomlad je čas prebujenja in veselja.
Življenje je polno nalog, ki zahtevajo samoreguliranje. Zmožnost samoreguliranja človeku omogoča prilagajanje.
Ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi
Po dolgi zimi je v mestece na robu hriba prišla pomlad. Prinesla jo je gospa Pomlad, ena od štirih sester, ki vsako leto obiščejo to mestece.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če ste se zavezali svojim ciljem, ste sposobni premagati vse ovire in zmagali boste!

(Jeff Keller)