Ob otoku Cres so zgradili umetni ribji greben

Ob otoku Cres so zgradili umetni ribji greben

07.10.2021 | Avtor: B. O.


V morju ob hrvaškem otoku Cres so zgradili prvi umetni ribji greben na tem območju. Gre za t.i. kvarnerski ribji greben, ki je del mednarodnega projekta SmArtFish, ki je namenjen ohranitvi podvodnih ekosistemov.

Kvarnerski ribji greben se nahaja v morju zaliva Sveti Peter in je sestavljen iz osmih betonskih elementov s piramidalno strukturo, ki vsebuje večje in manjše odprtine za ribe.

Umetni greben bo pomembno prispeval k ohranitvi lokalnih rib in morskih organizmov, hkrati pa gre za pomembno opazovalno točko, kjer bodo strokovnjaki opazovali in preučevali lokalno morsko življenje.

Greben tako pomeni napredek pri ohranitvi ogroženih vrst, hkrati odpira možnost za širitev gospodarskih dejavnosti.

Ključne besede: ekologija Hrvaška ribe morje ogrožene živalske vrste greben  Mavrični svet barv za otroke. Poučna otroška knjiga, ki otrokom predstavi barvne osnove in barve v naravi preko prikupne zgodbice o mavrici in malih šolarjih
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
Grenko sladka mikropoezija
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
"Ljudje smo večinoma toliko srečni, kolikor hočemo biti."

Abraham Lincoln