Okoliščine

Okoliščine

02.12.2016 | Avtor: dr. Lucija Mulej
"Modrost in leta imajo kaj malo skupnega. Vsaka faza življenja pa zahteva svoje aktivnosti in pasivnosti - nesmiselno je preskakovati razvojne faze. Samo izkušnja govori odprto. Knjige so mrtve."
Določajo naš pogled. Če smo na vrhu svojih moči, vidimo svet lep, jasen in popoln. Prav takšni se zazdijo ljudje okoli nas. Ni napetosti, ni stresa, ni skrbi – življenje teče gladko, lepo in prešerno.

Okoliščine stanja brez službe, bolezni, ponižanja, samote, ran, zadanih od številnih brezmiselnih bojev, kamor ste šli po svoji volji ali zaradi neizogibnosti okoliščin, svet naredijo drugačen: nenavaden, skrivnosten, nedoumljiv, kjer ni prav nobenih pravil, kjer ni ničesar res vrednega, ker je vse samo začasno in kjer vse zavisi od naključja, sreče oz. nesreče.

Okoliščine, ko ste pod sfero razumevanja in dojetja življenjskih resnic, vas naredijo mehkega in sprejemljivega - upor izgine, ker ima pomen in ste pomen transcendirali, jeza izgine, ker ste dojeli njen pomen v sili, ki premika ovire, žalost splahni, ker se je duša očistila.

Okoliščine, ko si rečete, da je potrpežljivost božja mast, so proizvod vašega garanja na samem sebi in premagovanja lastnih omejitev.
Okoliščine, ko opustite primitivne prakse in raje nadaljujete svojo pot, so okoliščine distance in prave namere, ki se zaveda konca in začetka – pardon, tu ne gre za leposlovje, pač pa za izkušnjo. Mnogo izkušenj.

Modrost in leta imajo kaj malo skupnega. Vsaka faza življenja pa zahteva svoje aktivnosti in pasivnosti - nesmiselno je preskakovati razvojne faze.
Samo izkušnja govori odprto. Knjige so mrtve.

Izkušnja je produkt okoliščin, predvidenih in nepredvidenih: »Če nimaš lastnega sija, te sij drugih ne bo osvetlil” (Boetij).

Okoliščine, ko …



Mnenja: Tudi vi lahko popestrite članek s svojimi komentarji, idejami, mnenji, razmišljanji ... na našem forumu. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne razprave, izmenjavi mnenj in odzivom na članke in druge prispevke v MavriČnem Mesečniku.

Prispevajte svoj komentar k članku
» Vpišite svoje mnenje, poklepetajte o tem članku na našem forumu » Preberite mnenja

Za izražanje mnenj se je potrebno registrirati oz. prijaviti na forum mavrica.net.

Ključne besede: Lucija Mulej  modrost  okoliščine  osebnostna rast  samopomoč  samospoznavanje  življenjske izkušnje 



Knjiga Blaginja prinaša ključna sporočila in razumevanja, ki ne bodo le ogrela tvojega srca, ampak tudi podžgala tvoje ambicije. * Ob knjigi 'Vedrina kot življenjska moč' se boste naučili, kako zelo dragocena je sreča.
Vesoljček Pi in njegove dogodivščine
Modrin je letal preko zelenega travnika. Iskal je prav posebno rastlino. Taval je daleč naokoli, pa je ni našel.
Vsi se dobro zavedamo, da je naša prehrana temelj našega telesnega zdravja. Zato je dobro vedeti, kako delujejo različna živila v naši notranjosti, na naše telo. Predvsem, kako nas živila resnično prehranjujejo.
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Če misliš da zmoreš, zmoreš.

John Burroughs