Okostje londonskega diplodoka Dippyja je na ogled na Škotskem

Okostje londonskega diplodoka Dippyja je na ogled na Škotskem

01.02.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Okostje slavnega diplodoka, ki je kar 112 let obiskovalce vabilo v Prirodoslovni muzej v Londonu, so iz muzeja umaknili leta 2017, ter ga poslali na triletno turnejo po britanskih muzejih.

Okostje diplodoka je v londonskemu muzeju zamenjalo okostje samice sinjega kita z imenom Hope, diplodok pa se je odpravil na turnejo, ki se je začela februarja 2018. V okviru te pa se je sedaj ustavil v škotskem muzeju Kelvingrove v Glasgowu.


Trenutno je Dippy na četrtem postanku turneje Dippy on tour: A Natural History Adventure. Okostje je razstavljeno v zabojih, zato ga morajo pred vsako razstavo ponovno sestaviti. Šest sodelavcev muzeja Kelvingrove ga je sestavljajo pet dni. Pri delu so jih lahko opazovali obiskovalci muzeja.

Dippy bo v muzeju Kelvingrove na ogled do 6. maja 2019.


Diplodok Dippy je replika okostja dinozavra diplodoka, ki je sestavljena iz 292 kosti. Fosil diplodoka, iz katerega so nato izdelali repliko, je leta 1912 odkril škotski filantrop Andrew Carnegie v Wyomingu.


Fotografija: wikimedia


Ključne besede: diplodok Dippy London Škotska muzej replika razstava znanost naravoslovni muzej prirodoslovni muzej Skozi knjigo se bomo sprehodili skozi značilnosti pisanja kode HTML, oblikovanja spletnih strani s pomočjo kode CSS kot se tudi posvetili primerom, ki nam bodo služili za izhodišče pri prikazu rešitev.
Vse okoliščine, 'usoda' in 'sreča' so zunanje in če jih človek ne more vedno spremeniti, jih lahko vedno premaga.
Priročnik za uporabnike operacijskega sistema Windows 10
Tudi majhen podlesek, nič večji od miške, lahko doseže nemogoče ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Resnična sreča je uživati sedanjost, brez skrbi na prihodnost.

Seneka