Okostje londonskega diplodoka Dippyja je na ogled na Škotskem

Okostje londonskega diplodoka Dippyja je na ogled na Škotskem

01.02.2019 | Avtor: Več avtorjev, povzetek: Kresnik


Okostje slavnega diplodoka, ki je kar 112 let obiskovalce vabilo v Prirodoslovni muzej v Londonu, so iz muzeja umaknili leta 2017, ter ga poslali na triletno turnejo po britanskih muzejih.

Okostje diplodoka je v londonskemu muzeju zamenjalo okostje samice sinjega kita z imenom Hope, diplodok pa se je odpravil na turnejo, ki se je začela februarja 2018. V okviru te pa se je sedaj ustavil v škotskem muzeju Kelvingrove v Glasgowu.


Trenutno je Dippy na četrtem postanku turneje Dippy on tour: A Natural History Adventure. Okostje je razstavljeno v zabojih, zato ga morajo pred vsako razstavo ponovno sestaviti. Šest sodelavcev muzeja Kelvingrove ga je sestavljajo pet dni. Pri delu so jih lahko opazovali obiskovalci muzeja.

Dippy bo v muzeju Kelvingrove na ogled do 6. maja 2019.


Diplodok Dippy je replika okostja dinozavra diplodoka, ki je sestavljena iz 292 kosti. Fosil diplodoka, iz katerega so nato izdelali repliko, je leta 1912 odkril škotski filantrop Andrew Carnegie v Wyomingu.


Fotografija: wikimedia


Ključne besede: diplodok Dippy London Škotska muzej replika razstava znanost naravoslovni muzej prirodoslovni muzej Poučna zgodba o prijateljstvu med deklico in kitom.Pravega prijatelja spoznaš v nesreči.
V kompletu so zbrani trije priročniki za risanje po korakih ...
Ob tem, ko razmišljamo, navzven pošiljamo vibracije fine eterične snovi, ki je tako resnična, kot so vibracije, ki izražajo svetlobo, toploto, elektriko, magnetizem
To je priročnik, s pomočjo katerega se bodo otroci ob pomoči odraslih naučili risati dinozavre po korakih ...
vaš e-mail naslov

Kresnik mesečnik
Knjižne novice
Pokaži mi moža s tetovažo in pokazal ti bom moža z zanimivo preteklostjo.

Jack London